Hátborzongató: Milliárdos árbevételű céget működtetett a bicskei ped0filbotrány másodrendű elítéltje (+fotó)

Előkerült egy fénykép Kunstár Béláról.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban történt ped0fil bűncselekmények, majd a kegyelmi ügy után egy ország ismerte meg K. Endre (Kónya Endre) és V. János (Vásárhelyi János) nevét. Vásárhelyi János, az otthon volt igazgatója több ott nevelt kiskorú gyermek ellen elkövetett sze*uális bűncselekmények miatt került börtönbe.

Mint ismert, Kónya Endre igazgatóhelyettesként próbálta eltussolni a bűncselekményeket, ezért kényszerítés miatt ítélték börtönre. Az elítélt ped0fil bűnsegéd Kónya Endrének elnöki kegyelmet adó Novák Katalin és az azt ellenjegyző Varga Judit korábbi igazságügy-miniszter is lemondani kényszerültek a történtek után. Igaz, ezt nem önszántukból tették meg, hanem a Fidesz kontrollja alól kicsúszott botrány hatására döntöttek így – esetleg utasították erre őket.

Előkerült K. Béla is

K. Endrénél és V. Jánosnál jóval kevesebb szó esett az ügy másodrendű vádlottjáról, K. Béláról, akit sze*uális visszaélés miatt ítéltek felfüggesztett börtönbüntetésre. K. Béla 2015-2016-ban dolgozott nevelőként a bicskei gyermekotthonban, ennek során négy kiskorú fiút molesztált – idézte fel az átlátszó.hu.

Azt írták, Oroszlányban bejegyeztek egy szövetkezetet még 2017 végén, amely rendkívül rövid idő alatt több százmilliós árbevételt produkált. A szövetkezet elindításánál

a bicskei ped0filügy elítéltje, Kunstár Béla játszott kulcsszerepet,

ügyvezetőként azonban nem ő írta alá a dokumentumokat, hanem egy az alapításkor még húsz év alatti fiatalember.

Csak egy rövid ideig felfüggesztett börtönbüntetést kapott

A portál céges iratok és helyi beszámolók alapján felgöngyölítette, mit is lehet tudni a bicskei ügy másodrendű vádlottjáról: Kunstár Béláról. Az információk szerint kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezett, jól ismerték a környékbeli üzleti körökben, közhivatalokban, és arra is volt példa – hívták fel a figyelmet –, hogy a gyermekotthonban nevelkedő fiatalokat akarta rávenni arra, hogy papíron az ő nevükön legyen a cég, de valószínűleg a működésbe nem volt beleszólásuk.

Kunstár Béla 2015-2016-ban dolgozott „nevelőként” a bicskei gyermekotthonban, ekkor négy kiskorú fiú ellen követett el súlyos bűncselekményeket. Az üggyel kapcsolatban megszólalt az áldozatok ügyvédje, valamint az egyik sértett is, aki botrányosnak nevezte, hogy

az elkövető csak egy rövid felfüggesztett börtönbüntetést kapott: másfél évet 3 évre felfüggesztve.

Több mint egymilliárd forint bevételt hoztak össze

Kunstár Bélának még Facebook-oldala is volt, ahol több korábbi munkahelyét is feltüntette. Ezek szerint 2017-től 2022-ig a Profit Partner Szövetkezetnél tevékenykedett. A cégadatbázisok szerint a Profit Partner Kereskedelmi és Építőipari Szolgáltató Szövetkezetet 2017-ben – amikor egyébként elítélték – jegyezték be a Bicskéhez közeli Oroszlányban.

A cég már az alapítását követő évben jelentős árbevételt hozott össze. A vállalkozás bevétele pedig tovább nőt a következő években: 2021-re már a 400 millió forintot is meghaladta a profit,

négy év alatt pedig több mint egymilliárd forint bevételt sikerült realizálniuk.

A cég ügyvezetőjeként feltüntetett Bocskor Martin a vállalkozás induláskor még csak 19 éves volt.

Luxusautóval pózolt a ped0fil bűnöző

Kunstár azóta törölt Facebook-oldalán rábukkantak egy 2018-as fotóra, ahol a volt nevelő

egy Lamborghini típusú luxusautóval pózolt,

amit sajátjaként tüntetett fel.

Forrás: Átlátszó

Megjegyezték, egy ilyen autó alsó hangon is 60 millió forintnál kezdődik. A legalább négy áldozatot zaklató Kunstár Béla adatlapja a gyermekeket sértő bűncselekmények elkövetői adatbázisában érhető el a magyarorszag.hu honlapon.

Kapcsolódó:

Koránt sincs vége a kegyelmi botránynak: A bicskei gyermekotthon újabb dolgozójáról derültek ki undorító dolgok

Fordulat a kegyelmi botrányban: Kónya Endre szörnyű dolgokat tett a börtönbe vonulása előtt

Valódi Hírek