FRISS: Balog Zoltán feladta, távozott egy újabb kulcspozícióból

Balog Zoltán lemondott egy újabb tisztségéről. És még mindig nincs vége a történetnek!

Balog Zoltán lemondott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítványban betöltött elnöki tisztségéről – értesült Kovács Alex Gábor, az V. kerület Tiéd a Belváros! elnevezésű ellenzéki szövetségének frakcióvezetője és polgármesterjelöltje csütörtökön. Az új vezetőt várhatóan egy hét múlva választja meg a szervezet.

Kovács Alex Gábor bejegyzését változtatás nélkül idézzük:

ELÉRTÜK: BALOG ZOLTÁN TÁVOZOTT A BELVÁROS-LIPÓTVÁROS EGYHÁZI ÉPÜLETEKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁBÓL

Legfőbb ideje volt. Az új elnököt várhatóan egy hét múlva választhatja meg a kuratórium.

👉 Több mint másfél hónapja követeltük, most végre elértük: Balog Zoltán, a kegyelmi botrány egyik főszereplője, aki maga ismerte el, hogy támogatta a pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmi kérvényét, távozott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumából.

👉 Balog Zoltán a mai napig nem kért bocsánatot az áldozatoktól, mint ahogy K. Endre sem.

👉 Balognak semmi keresnivalója Belváros-Lipótváros közéletében!

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Balog Zoltán lemondott a harmadik tisztségéről is

Balog Zoltán az utóbbi hetekben sorra mondott le tisztségeiről, miután elfogyott körülötte a levegő a kegyelmi botránnyal összefüggésben. Elsőként a Magyar Református Egyház zsinati elnökségéről mondott le, majd a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kuratóriumában betöltött tagságától is megvált. Érdekesség, hogy korábban az utóbbi tagja volt Szájer József drogos orgián lebukott exminiszter is.

Mindeközben neves református személyiségek már arra is felszólították Balogot, hogy távozzon lelkészi tisztségéből – ez azonban a mai napig nem történt meg. A Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány azonban már a harmadik olyan tisztség, amelytől megvált a ped0filmentegető gyermekotthoni igazgatóhelyettes kegyelmi ügyét előkészítő Balog.

Valódi Hírek