Mi lesz ebből? Újabb kommunista diktatúrával paktált le az Orbán-rezsim (+fotó)

Hajrá, Magyarország!

A vietnámi állami számvevőszék (SAV) küldöttsége Dang The Vinh helyettes vezetésével március 24 és 28-a között kétoldalú munkamegbeszélést folytatott a magyar Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselőivel Budapesten – hívta fel a figyelmet a Népszava a délkelet-ázsiai ország állami médiájának közlése nyomán.

Az eseményen magyar részről Karas Monika és Szolmolai Csaba alelnök vett részt.

Az együttműködést szorgalmazta a vietnámi számvevő

Dang The Vinh az eseményen köszönetet mondott az ÁSZ-nak, amiért a 2009-2011-es időszakban szakértőket küldött Vietnámba, hogy megosszák tapasztalataikat

Dang The Vinh arra is kitért, hogy a 2014-2020-as időszakban a magyar fél meghívására a vietnámi számvevők Budapesten vettek részt „a közszféra integritásának és átláthatóságának fokozásáról” szóló szemináriumokon.

A vietnámi számvevő emellett javaslatot tett az együttműködés további erősítésére, valamint arra, hogy fontolják meg a 2023-ban lejárt együttműködési megállapodás újrakötését egy megfelelő időpontban. Úgy véli, ez 2025-ben lenne ideális, amikor a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója lesz.

Nagy az összhang, „fejleszteni fogják” az ellenőrzési technológiákat

Az ÁSZ alelnökei egyet is értettek Dang The Vinh felvetéseivel, és megállapodtak abban, hogy az intézmények nemzetközi részlegei megkezdik az ezzel kapcsolatos előkészületeket.

„A két legfőbb ellenőrző intézmény együttműködése közel két évtizedre tekintve vissza.

Az elsősorban ellenőrzési módszertanok fejlesztésére irányuló megállapodását

az elmúlt időszakban az ÁSZ és a SAV többször is megújította. Az együttműködés keretében a számvevőszéki szakemberek rendszeres időközönként találkoztak, hogy megosszák egymással tudásukat és tapasztalataikat.

A keddi találkozó napirendjén is olyan aktuális kérdések kerültek napirendre, mint az IT folyamatok kínálta lehetőségek hasznosítása

az ellenőrzési technológia fejlesztésében”

– fogalmaztak az ÁSZ honlapján közzétett szűkszavú közleményben.

Az ÁSZ emberei Dang The Vinhékkel tanácskoznak az ellenőrzési technológiák közös „fejlesztéséről” / Forrás: asz.hu

Kuba, Kína, Észak-Korea és Laosz mellett Vietnám a világ utolsó öt kommunista országának az egyike. Pham Minh Chinh elnök az év elején Budapestre látogatott, tárgyalt Orbán Viktorral is – idézték fel.

Kapcsolódó:

Közel sincs vége: Méretes port fog kavarni Orbán Viktorék legújabb terve

Világbotrány törhet ki Orbánék gyalázatos lépése miatt: Súlyos kockázatokat rejt a kínai rendőrök bevetése Magyarországon

Mit fog szólni Orbán felesége? Felvette a kamera, ahogy a magyar miniszterelnök kézen fogva sétált a vietnámi kormányfővel

Orbán Viktor a vietnami nemzetgyűlés elnökével tárgyalt, hogy fokozzák a két ország közötti együttműködést (+fotók)

Valódi Hírek