Valami készül? Orbán Viktor megmutatta, mit művel a kabinet a húsvéti tojásfestés előtt (+fotó)

Orbán Viktor nem akart várni ezzel a bejelentéssel.

„Munkában a kormány”

– posztolta szerda délelőtt Orbán Viktor a Facebookon.

Kormányinfóról azonban egyelőre nincs szó. Egyrészt azért, mert Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nemrég egy műtéten esett át, azóta keveset hallani róla.

Másrészt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő letette a lantot, arra készül, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen a közelgő. választásokon. Őt mellesleg Kovács Zoltán váltja a kormányszóvivői tisztségben.

Mi történt Gulyás Gergellyel?

Február végén érkezett a hír, hogy a Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték, a beavatkozás okairól azonban nem sokat lehet tudni.

A tárcája pár hete közölte, hogy Gulyás elhagyta a kórházat, otthonról intézi a legfontosabb hivatali feladatait, de még rehabilitáción vesz részt, a nyilvánosság elé várhatóan csak húsvét után lép.

Szentkirályi bukásra készül?

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hoz kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést.

Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas kormánypárti politikusok közé.

Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül,

és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

Kapcsolódó: Kínos: Be akarta égetni Karácsony Gergelyt, de csúnyán mellényúlt Szentkirályi Alexandra

Miről egyeztethet Orbán Viktor?

Ahogy beszámoltunk róla, február elején a brazil rendőrség elvette Jair Bolsonaro volt elnök útlevelét, és letartóztatta két korábbi beosztottját. Őket azzal vádolják, hogy puccsot terveztek végrehajtani az országban, miután Bolsonaro elvesztette a választást.

Az exelnököt napokkal később a brazíliavárosi magyar nagykövetség bejárata előtt kapták lencsevégre. A nagykövetség kameráinak felvételeit valaki kiszivárogtatta.

Az információk szerint Bolsonaro két napot töltött a magyar nagykövetségen, ahol a magyar nagykövettel is találkozott. Mivel idegen állam nagykövetségének területén tartózkodott, így nem tudták letartóztatni a helyi hatóságok.

Kapcsolódó: Kirobbant a legfrissebb nemzetközi botrány: Videófelvétel került elő Orbánék brazil balhéjáról

A történtek után Brazília bekérette Halmai Miklóst, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott brazíliavárosi nagykövetét, meghallgatása mintegy 20 percen át tartott. Ráadásul az értesülések szerint a dél-amerikai ország visszahívta magyarországi nagykövetét.

A brazil külügyminisztérium a minap annyit közölt, hogy a Bolsonaro ellen zajló nyomozás Brazília belügye.

(Orbán Viktor/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek