Kirobbant a legfrissebb nemzetközi botrány: Videófelvétel került elő Orbánék brazil balhéjáról

A tömeggyilkossággal is vádolt volt diktátor és Orbán kapcsolata nagyon mély volt.

Február elején a brazil rendőrség elvette Jair Bolsonaro volt elnök útlevelét, és letartóztatta két korábbi beosztottját. Őket azzal vádolják, hogy puccsot terveztek végrehajtani az országban, miután Bolsonaro elvesztette a választást.

A New York Times hétfői értesülései szerint négy nappal később Boslonarót videóra vette egy kamera, amint a brazíliavárosi magyar nagykövetség bejárata előtt várakozik.

A nagykövetség kameráinak felvételeit valaki kiszivárogtatta a lapnak.

Baráti fogadtatás

A leváltott diktátor két napig volt a magyar nagykövetségen, ahol a magyar nagykövettel is találkozott. Bolsonarót ugyanis

idegen állam nagykövetségének területén nem tudják letartóztatni.

A lap szerint Bolsonaro az Orbán Viktorral ápolt barátságára építve szerette volna megkerülni a brazil igazságszolgáltatást. A felvételek szerint

Bolsonaro autóját maga Halmai Miklós, a Brazíliába küldött magyar nagykövet kísérte be a kapun.

Később az is látszik, hogy ágyneműt visznek neki és a két biztonsági emberének az épületen belül. Végül február 14-én távozott a magyar nagykövetségről.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Bolsonaro menekülni próbált az országból.

Nemrég találkoztak

Megírtuk, hogy tavaly decemberben Orbán Viktor Buenos Airesben találkozott Jair Bolsonaro bukott brazil diktátorral – erről Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.

A „tárgyalás” fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt; Orbán beszámolt a bukott brazil diktátornak az európai jobboldal állítólagos „politikai előretöréséről”.

„Az argentínai találkozón Orbán Viktor és Jair Bolsonaro sok sikert kívántak egymásnak, Brazíliában ugyanis jövőre helyhatósági, Magyarországon pedig önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek”

– magyarázta decemberben Havasi.

Orbán akkor még boldogan parolázott Bolsonaróval, amiről természetesen posztolt is.

Valódi Hírek