Hivatalos: Döntött a bíróság, elítélték Portik Tamás fiát

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) ifjabb Portik Tamást. Az ügyészség szerint a terhelt azért támadt a Fővárosi Törvényszék bírájára, hogy később elfogultsági eljárást kezdeményezzenek ellene – írta meg a 24.hu.

Beszámoltunk arról, hogy szerdán állt a bíróság elé ifjabb Portik Tamás. Mint emlékezetes, a férfi januárban támadt rá az apja ügyét tárgyaló bíróra a Fővárosi Bíróságon.

Az ifjabb Portik Póta Péter arcába kávét öntött.

A történtek után letartóztatták, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

Az apja tárgyalásán történt az eset

Póta Péter az 1998-as Fenyő-gyilkosság ügyét tárgyalta, amelynek két érintettje Fenyő János egykori üzleti riválisa, Gyárfás Tamás, illetve a merénylet megszervezésével vádolt Portik Tamás. Az eljárás már a perbeszédeknél tartott, amikor Portik fia január végén megjelent az egyik tárgyalás előtt, és a tárgyalóterembe igyekvő bírót feltartotta kérdéseivel.

Póta Péter közölte vele, nincs lehetősége válaszolni, mire a fiatalember egyre ingerültebb lett, majd kávéval öntötte le. Mivel a Fenyő-gyilkosság ügyét nagy érdeklődés kísérte, a történteket többen is látták. Többek közt az az újságíró, aki tettlegesen is a bíró védelmére kelt, és lefogta a támadót.

Vele, illetve Póta Péterrel együtt hat szemtanút hallgatott meg a PKKB, akik részletesen beszámoltak a támadásról.

A Fenyő-gyiłkosság

Fenyő Jánost 1998. február 11-én gyiłkolták meg a Margit körúton, miközben a Mercedesében várakozott a piros lámpánál. A merénylő egy hangtompítóval felszerelt f€gyverrel lőtte le a médiavállalkozót, aki még a mentők kiérkezése előtt meghalt.

A nyomozást először 2002-ben zárták le, majd újra megnyitották, miután előkerült Fenyő pszichológusának, Perczel Tamásnak a vallomása, amelyet videóra vettek. Perczel ebben azt mondta: Gyárfás Tamás és Fenyő ellenségek voltak, és a Nap-kelte című műsor vetítési jogaiért v*rre menő küzdelmet folytattak.

Portik Tamás életfogytiglant kapott

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Portik Tamás, amiért 1998-ban felbérelte Jozef Roháčot Fenyő meggyiłkolására. Gyárfás Tamást 7 év börtönbüntetésre ítélték 2024 februárjában.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek