Tömeggyilkossággal is vádolt bukott diktátorral találkozott Orbán Dél-Amerikában

Hasonló a hasonlónak örül.

Orbán Viktor szombaton Buenos Airesben találkozott Jair Bolsonaro bukott brazil diktátorral – erről Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.

A „tárgyalás” fő témája a jobboldali pártok nemzetközi együttműködése volt; Orbán beszámolt a bukott brazil diktátornak az európai jobboldal állítólagos „politikai előretöréséről”.

„Az argentínai találkozón Orbán Viktor és Jair Bolsonaro sok sikert kívántak egymásnak, Brazíliában ugyanis jövőre helyhatósági, Magyarországon pedig önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek”

– magyarázta Havasi.

Jair Bolsonaro és Orbán Viktor egy korábbi fotón

Jair Bolsonarót tömeggyilkossággal és népirtással kellene megvádolni a kudarcba fulladt járványkezelés miatt a brazil szenátus 2021-es jelentése szerint – írta korábban a New York Times.

Brazíliában több mint 700 ezer ember halt meg covidban, ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok után ebben az országban volt a második legtöbb halálos áldozata a koronavírus-járványnak.

Bolsonaro a 2022-es bukása után sokáig nem volt hajlandó elismerni a vereségét, feltüzelt hívei több száz helyen torlaszolták el az utakat Brazíliában.

Valódi Hírek