Rogán Antalék nem tagadnak tovább: Völner a Karmelitában járt, mielőtt Schadlt elfogták

Szerintük nincs itt semmi látnivaló.

Megírtuk, hogy még 2021. november elején a Karmelitában jelezhették Völner Pálnak, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen. Mindezt az is alátámaszthatja, hogy az államtitkár ezután megpróbálta megszakítani a kapcsolatot a végrehajtói kar elnökével.

Az államtitkár 2021 nyarán és őszén még egészen nyíltan beszélgetett Schadl Györggyel.

A beszélgetésekben pedig kendőzetlenül volt szó korrupciós kapcsolatukról. Júliusban Völner még egy „kis névnapi figyelmességet” is elfogadott Schadltől, és a beszélgetésükből elég nyilvánvaló, hogy ez mit takart pontosan. Jelezték, Völner feltehetően nem tartott volna fenn ilyen szoros kapcsolatot a végrehajtói kar elnökével, ha már ekkor tudta volna, hogy Schadlt megfigyelik.

Az RTL Híradó kérdéseire a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte: „senki nem avatkozott be”a Völner–Schadl-ügy nyomozásába. Azt is írták, hogy

„az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban”.

A kormány tehát nem tagadja a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Völner Pált 2021- november 3-án Rogánék a Karmelitába rendelték. Mindössze azt állítják, hogy ez is csak egy szokásos „munkamegbeszélés” volt. Rogánék arra nem tértek ki a válaszukban, hogyan lehetséges az, hogy

Völner valahogy mégis a november 3-án tartott „munkamegbeszélés” után próbálta megszakítani a kapcsolatot Schadl Györggyel.

Kitört a pánik Orbánéknál

A korrupciós botrány Magyar Péter feltűnésével került újra a fókuszba, miután néhány héttel ezelőtt szembefordult a NER-rel, és azt állította, hogy az ügyben kormánytagok is érintettek, erre pedig bizonyítékai vannak.

Beszámoltunk arról, hogy szombaton egy belvárosi Michelin-csillagos étteremben vacsorázott Rogán Antallal titokban Orbán Viktor, ám az újságírók kiszúrták a találkozót, és miután a politikusok befejezték a megbeszélést az egyébként Tiborcz István érdekeltségébe tartozó étteremben, az utcán próbálták szóra bírni őket.

Magyar Péter keddre ígérte, hogy bizonyítékokkal szolgál arról, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei belenyúltak az ügyészségi dokumentumokba a Völner-Schadl ügyben.

Kapcsolódó:

BRÉKING: Elkapták az utcán Orbánt és Rogánt, miután szombaton titokban találkoztak egy étteremben (+videó)

Valódi Hírek