Áll a bál: Borkai Zsolt kíméletlen üzenetet küldött Orbánéknak a ped0filbotrány miatt

Szerinte óriásit hibázott a Fidesz.

Borkai Zsolt is megszólalt a többek között Novák Katalin lemondásához is vezető kegyelmi botránnyal kapcsolatban. Mint ismert, a sze*botrányba belebukott korábbi fideszes polgármester 2019-ig vezette Győrt, de jachtos incidense miatt le kellett mondania posztjáról, és Orbán Viktorék pártját is el kellett hagynia.

Borkai úgy döntött, öt évvel a történtek után ismét elindul a választáson, így júniusban ő lesz Dézsi Csaba András, jelenlegi fideszes polgármester kihívója.

„Óriási hiba volt a kegyelem megadása. Ilyen ügyekben zéró tolerancia kell, legyen”

– jelentette ki a kampányra gyúró Borkai Zsolt a Magyar Hangnak adott interjújában.

Az üggyel kapcsolatban arról is beszélt, egy szülő jelezte neki, hogy

„az egyik edző csinált bizonyos dolgokat, amelyek a ped0fíliát súrolhatják”.

„Eljött hozzám a szakosztályvezető, kérdezte, mit csináljunk. Pszichológus? Mondtam, hogy megtesszük a feljelentést, ez kutya kötelességünk. Felfüggesztették az illetőt, onnantól a rendőrségre tartozott a dolog. Nem tudom, hogy áll most az ügy. Ilyesmiben nincs mit gondolkodni.

Nem szabadott volna megadni a kegyelmet sem”

– közölte, majd megjegyezte: Novák és Varga lemondatását nem lehet összevetni az ő esetével.

„Magánemberként mentem el egy bulira. Persze, nem akarom a felelősségemet elkendőzni. A mostani ügy kezelésében minden időben történt. Még nem indult el a kampány, nem volt hivatalos lista. Az én esetemben nem sokkal voltunk a választás előtt”

– mondta, hozzátéve, az EP-választást szerinte így is a Fidesz meg fogja nyerni, „de az önkormányzatoknál lehetnek érdekes dolgok”.

„Jelen pillanatban nincs ellenzéki alternatíva. De ha valahol helyben mégis akad ilyen, akkor könnyen előretörhet. Ez az én megérzésem”

– jegyezte meg.

Valódi Hírek