Rémisztő hírek érkeztek: Aggasztó terjeszkedésekbe fogott Mészáros Lőrinc

Orbánék lerohasztották az egészségügyet, Mészáros megtalálta a piaci rést.

Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője újabb üzleti lehetőséget talált: a magánegészségügyben terjeszkedik. Idén sorra alapítja vagy vásárolja fel az egészségügyi szolgáltatást nyújtó cégeket.

Ahogy omlik össze az állami egészségügy, úgy épül fel Mészáros Lőrinc magánegészségügyi birodalma.

Az ágazatban ugyanis újabb cég bukkant fel, a társaság ráadásul felettébb bizalomgerjesztő nevet kapott: Superhuman Center Kft. Nyilvános adatbázisok szerint a vállalkozást február 26-án alapították és március 6-én jegyezték be – írta meg az mfor.hu.

Főtevékenysége az egyéb humán-egészségügyi ellátás, de foglalkoznak még:

  • gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelemmel,
  • általános járóbeteg-ellátással, valamint
  • szakorvosi járóbeteg-ellátással is.

Mészáros Lőrinc nem egyedüli tulajdonos az újonnan gründolt cégben, hanem a megszokott partnereivel dolgozik. Ők a szintén jól csengő Gyógyító Magyarok Kft.-én keresztül Deák Gábor és Magyar Olivér Mátyás.

A magánegészségügy az új sláger

Megírtuk, az Orbán-kormány az egészségügy leépítésével párhuzamosan a magánegészségügy felé tereli az embereket. Szakértők már 5 éve is figyelmeztettek a problémára.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. Az egészségügy helyzete Magyarországon címmel készített kutatást, amelyet 2019-ben hoztak nyilvánosságra.

Az anyagból kiderült, hogy az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben egyre több az akadály, ráadásul az állam nem is akar ezen javítani.

Azt is megállapítják,

tudatosan a magánegészségügyi rendszer felé terelik a betegeket,

azoknak a szolgáltatásoknak az igénybevételét viszont csak a társadalom egy szűk rétege engedheti meg magának.

Váróslita helyett Mészáros Lőrinc rendelői

Szombathelyen, ahol, mint írtuk, a leghosszabb ideig,

6 év 9 hónapig kell várni egy térdprotézisműtétre.

Tavaly novemberben pedig a cégbíróságon is bejegyezték a VM Medical Zrt.-t, majd idén januárban a VM Medical Property Invest Zrt.-t, amelynek két vezető tisztségviselője van: Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea.

Az idei év újabb sikert tartogatott Orbán Viktor barátjának és feleségének: a felcsúti milliárdos cégbirodalma exkluzív budai fogászati központtal bővült, megszerezték a FullDent Kft.-t is.

Valódi Hírek