Bejelentették: Megvan, ki váltja a parlamentben a ped0filbotrányba belebukott Varga Juditot (+videó)

Máris döntöttek Varga utódjáról.

A Nemzeti Választási Bizottság egyhangúlag, 13 igen szavazattal hozott döntést arról, hogy ki töltheti majd be Varga Judit lemondása után a megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot. Mint ismert, a volt igazságügyi miniszter február 10-én, – Novák Katalin távozásával párhuzamosan – jelentette be lemondását a ped0fil bűnsegéd Kónya Endrének adott elnöki kegyelemben való érintettsége miatt.

A Nemzeti Választási Bizottság március 12-i ülésén született döntés a Varga Judit lemondása után megüresedett mandátum kiadásáról. A Fidesz-KDNP Farkas Örsöt jelölte a képviselői helyre, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a lista 162. helyén állt.

Farkas Örs jelenleg a Rogán Antal vezette

Miniszterelnöki Kabinetirodánál a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár.

Farkas Örs az M1-en elemez / Forrás: Youtube

A kormányzat honlapján fellelhető életrajza szerint dolgozott többek között a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél bérbeadási igazgatóként, az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél ingatlanhasznosítási igazgatóként, valamint a Józsefvárosi Gazdálkodási Központnál vagyongazdálkodási igazgatóként. A Miniszterelnöki Kabinetirodánál tevékenykedett a kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztosként 2020 és 2022 között, azóta pedig helyettes államtitkár.

Farkast még 2020. február 5-én nevezték ki a Rogán Antal tárcája alá rendelt Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének, miniszteri biztosi pozícióba. A 444 beszámolójában emlékeztetett, a nyilvánosság a koronavírus-járvány idején ismerte meg Farkast, akinek meggyűltek a bajai a nyilvános szerepléssel: első ATV-s fellépése futótűzként járta be az internetet, miután szóvivőként alig tudott a feltett kérdésekre válaszolni, de felidézték azt is, hogy Farkas George Clooney világhírű amerikai színészről

„Soros-katonaként” beszélt, miután Clooney Orbán Viktor politikáját negatív példaként hozta fel egy interjúban.

Valódi Hírek