Sermer Ádám: „Felismerjük a bűnös NER igazi arcát, Orbán Viktort”

Sermer Ádám kőkemény véleményt alkotott az Orbán-rendszerről.

A ped0filbotrány kapcsán elevenítette fel friss Facebook-bejegyzésében Sermer Ádám, Demokratikus Koalíció területi igazgatója az elmúlt évek kulcsfontosságú nyilatkozatait, történéseit. Ezek nyomán immár szinte mindenki számára nyilvánvaló:

Orbán Viktor áll a Fidesz naprendszerének középpontjában, ő a bűnös NER igazi arca.

Idéztük Sermer Ádám bejegyzését.

„Fantomrajz lépésről lépésre – a pártállam igazi arca

Ahogy egy nyomozás során szoktak szemtanúk beszámolói alapján fantomrajzot készíteni, úgy rajzolódik ki egyre tisztábban a NER igazi arca is a szemünk előtt.

Szemtanúk beszámolói alapján látszódhat egyre tisztábban az elkövető arca… Most ehhez hasonlóan van némi remény, hogy végre nem csak számunkra – ellenzéki demokraták számára válik jól láthatóvá a pártállam rideg valósága.

Magyar Péterről is beszélek, de nem csupán róla… Sokan még várják, hogy Orbán Viktor rendszere repedezni kezdjen, én viszont azt mondom, hogy ez a folyamat már javában zajlik. Ráadásul nem is most kezdődött.

A ped0filbotránnyal csak még láthatóbbá váltak a repedések.

Ez az ügy vezetett oda is, hogy a vezér felé tartó »politikai lövedékek« elé tartottak pajzsként két olyan hölgyet, akikre állítólag hosszú távon terveztek volna építkezni. Most mégis politikai áldozatokká váltak, mert valakinek le kellett tolnia magáról a politikai felelősséget.

Ez a jelenlegi okfejtésem nem arról fog szólni, hogy szerintem miért tűnik minden szempontból úgy, mintha Orbán Viktor személyesen lenne a valódi felelőse a ped0filbotránynak… Ennél sokkal többről.

A fantomrajz lépésről lépésre való elkészülésében persze nagy szerepe volt ennek az ügynek is. Később tisztázzuk, miért.”

Simicska volt az első láncszem

„Úgy vélem, ezt a képzeletbeli fantomrajzot Simicska Lajos kezdte el megrajzolni. Nagyjából az alapvonalakat felvázolta. Érzelmileg túlfűtött módon, de a házon mélyen belülről érkezve, fogalmazott meg ködös, de mégis teljesen egyértelmű kritikákat Orbán Viktorral és a rendszerével szemben.

Egyáltalán nem az O1G-zésről beszélek. Bár Simicska semmi konkrétummal nem szolgált, mégis bárdolatlan stílusából, hirtelen indulataiból, esetleg taktikai megfontolásokból – igazából mindegy is, hogy miből fakadóan, mégis nagyon súlyos információt tárt elénk.

A NER addigi egyik legfontosabb oligarchája (funkcionálisan sok szempontból Lölő elődje) olyan súlyos állításokat tett, amiket Polt Péteren kívül lényegében bárki más további vizsgálatra érdemes információnak tartott volna.

Nem, nem is arról beszélek, hogy Simicska hazaárulóknak és tolvajoknak nevezte Orbán bandáját, hanem arról, ahogy körvonalazódott egy nagyon konkrét állítás – miszerint egy esetleges politikai merénylet lehetősége sem kizárható az érzelmes kiborulás válaszaként. (S.L.:»Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó.«)

Legjobb tudomásom szerint egyetlen rágalmazási per sem indult a G-napi kijelentések miatt… szóval bár nagyjából egy óvodás precizitásával, de

Simicska már 2015-ben megrajzolta a fantomrajz első körvonalait.”

Jött Matolcsy György

„A fantomrajzot tovább tökéletesítette, az előzőnél már sokkal kifinomultabb ábrázolási technikával Matolcsy György amikor az Országgyűlés 2022. év végi, gazdasági bizottsági meghallgatásán színt vallott.

Hogy ez a vallomás egyébként akkor miért születhetett – irreleváns. Az viszont fontos, hogy az állampárt szavazói számára leginkább felépített gazdasági, pénzügyi mágus – maga az unortodox gazdaságpolitika felkent apostola jelentette ki tárgyilagosan, hogy a kormány gazdaságpolitikája, és válság-kezelési lépései teljesen elhibázottak, és károsak.

A NER csúcsának legbelső köreiből jelentette ki a jegybank-elnök, hogy a kamatstopok, az ársapkák, a hatósági árak mind-mind hibás és kifejezetten káros lépések voltak. Kerekperec kijelentette, hogy a hazai inflációnak sokkal inkább volt okozója a mezőgazdaság szisztematikus elherdálása, valamint a megújuló energiaforrásokkal való rendszerszintű, pártállami szembenállás, (orosz lobbistáktól persze nem meglepő módon, de ezt már csak én teszem hozzá…) mint a szomszédunkban zajló embertelen háború.

Ahogy Mr. Unortodox Gazdaságtan kifejtette azt is, hogy a rideg magyar, gazdasági valóság 2022 év végén az volt, hogy

az egész világ összes (195) országa közül az 5. legsérülékenyebb gazdasági rendszert sikerült kiépíteni 12 év Orbán-teljhatalommal.

Ezek az állítások már Simicska néhány elnagyolt vonalánál sokkal pontosabb képet festettek a pártállam valódi arcáról, de még mindig csak vonalakat láthattunk.”

Megérkezett Pesty László

„Jött viszont Matolcsy után a következő fantomkép rajzoló, a soron következő belsős tanú, szintén a rendszer mélyéről, annak jó ismerőjeként. Pesty László óvatos, mégis markáns mozdulatokkal Tusványoson, majd utána néhány nyilatkozattal már majdnem teljesen felismerhetővé tette a NER igazi arcát.

Beszélt Lölő-jelenségről, »NER-lovagokról«, »orkokról« – egy a szerinte a Fideszt mérgező trendről, a lezüllésről. Erkölcsi és intellektuális mélypontról, ahol a gazdaság legsúlyosabb szereplői méltánytalanul és alapvetően alkalmatlanul halmoztak fel csillagászati vagyonokat.

Az állampárt egyik legrégebbi kommunikációs-, filmes- és kampány- szakembere beszélt arról, hogy a magyar gazdaság mindennapos gyakorlata, hogy célzott hatósági beavatkozásokkal és lényegében maffia-módszerekkel cserélnek gazdát sokszor gazdasági érdekeltségek, ingatlanok, vállalatok,

amelyek végül kivétel nélkül Orbán Viktorhoz közeli körök zsebében landolnak.

Ez az állítása a fantomrajz szempontjából már majdnem teljesen emberivé tette az ábrát. Ez a szemtanú már olyan pontossággal írta le az elkövető vonásait, hogy majdnem teljesen felismerhetővé vált a rajzon Lánczi András elhíresült 2015-ös mondata, miszerint a pártállam rendszerében a korrupció valójában nem hiba, hanem maga a rendszer lényege.”

Berobbant a ped0filügy

„És akkor most a ped0filbotrány…

Már maga az ügy is rávilágított egy erkölcsi pöcegödörre, melyben

a rendszer fontos szereplői következetesen a ped0filokat és bűntársaikat védték a gyermekekkel szemben,

de egy váratlan utóhatásaként jött Magyar Péter és némi árnyékolással tűpontossá tette a régóta készülő fantomrajzot.

Meggyőződésem – most már a Stockholm-szindrómában legsúlyosabban szenvedő Fidesz-szavazók is könnyedén felismerhetik végre a NER igazi arcát.

A gyomorforgató ped0fil-ügy által vert hullámokon újabb konkrét példát hallhattunk arról, hogy még egy magánéleti helyzetbe is képes beavatkozni az állampárt csúcsa, a hatóságok kézi vezérlésű használatával…

Hallhattuk Budaházy kegyelmi ügyének példáján keresztül bemutatva azt is, ahogy dilemma és politikai vetület esetén kormányülésen hoztak döntést köztársasági kegyelmi ügyek kapcsán.

Azt meg már nem nagy logikai feladvány kitalálni, hogy a gyermekvédelmet hazudozó kormányzati kommunikáció fényében , mennyire tűnhetett politikailag szenzitív ügynek a ped0filsimogatás minden érintett számára.

Ahogy azt sem, hogy a kormányüléseken minden kérdés végén Orbán Viktor döntése a pont. A balhét viszont elvitte két nő.

A bűnös rendszer fantomrajza tovább finomodott. A rajzon már megjelentek jellegzetes arcvonások is, ahogy elhangzott a költői kérdés, miszerint

normális dolog-e az, hogy Magyarország fele néhány család tulajdonát képezi.

Mármint Orbánét, és néhány hozzá nagyon közelálló családét. Hogy mindenkinek világos legyen, a színfalak mögött, a valóságban ennyit és nem többet jelent a NER »családpolitikája«…”

Rogánnak mindenre rá kell bólintania

„De Magyar nem állt meg itt, egyértelműen fogalmazva tisztába tette azt is, hogy a közmédia egyik fontos lába – az MTI is Rogán Antal rövid pórázára van kötve, és a helikopter-miniszter jóváhagyása nélkül lényegében levegőt sem vehet.

Az az MTI, melynek állami hírügynökségként, eredendően az lenne a feladata, hogy a hazai médiapaletta minden szereplője – így a közmédia csatornái számára is – válogatás nélkül rövid hírt adjon minden (közéleti szempontból releváns) eseményről, történésről, hogy a különböző szerkesztőségek azok alapján további kutatómunkába, vagy akár elemző publicisztikák írásába kezdhessenek, majd eldönthessék, hogy tájékoztatják, vagy sem a nagyérdeműt saját csatornáikon keresztül.

Tehát az MTI ugyan nem láthatna el semmiféle szűrő szerepet, most a gyakorlatban mégis oroszlánrészt vállal a társadalom jelentős részének a valóságtól való hermetikus elzárásában, tudatos félrevezetésében.

Hát most talán nem csak nekünk – demokratáknak, de esetleg az állampárti szavazók jelentős része számára is jól láthatóvá válik, hogy a közpénz-százmilliárdokból üzemeltett közmédia-birodalom egyszerű propagandagépezetté silányult az elmúlt 14 év alatt.

Ugyan minden adófizető finanszírozza, de csak abból lesz hír, ami Tóni szerint hasznos a főnöknek…”

Ki a főnök?

„Hogy ki a főnök? – ahogy Magyar Péter, a negyedik belsős tanú fogalmazott: »a Fidesz naprendszerének Napja Orbán Viktor«.

A fantomkép lassan ugyan, de a Fidesz szavazói számára is feldolgozható módon elkészült, az igazi bűnös arca mindenki számára láthatóvá vált.

Hogy a belsős tanúk még ki mindenkit fognak tudni kimozdítani a fantomrajzon látható elkövető bűvköréből, az a jövő zenéje.

Az viszont egészen biztos, hogy ha valódi rendszerváltást akarunk – ha tényleg le akarjuk bontani a pártállamot, akkor a konzervatív demokratákra is szükség lesz a demokrata oldalon.

Véleményvezérekre és szavazókra egyaránt.

A liberális demokraták, a szociáldemokraták, a zöld demokraták, a nemzeti demokraták már egy oldalon állnak a pártállammal szemben, itt lenne az idő, hogy a konzervatív demokraták is csatlakozzanak.”

Nem szabad félni!

„Most a haza érdekében lenne nagyon fontos, hogy ne féljetek!

Ne féljetek demokraták lenni!

Mert hiába lett tűpontos a négy belsős koronatanú által rajzolt portré, semmi kétségem, hogy a Fidesz szavazóbázisának nagy része csak egy majdani választási vereség után lesz egyszer demokrata-szavazó.

Az után – ha jól sejtem, a legtöbben visszamenőlegesen is demokratáknak fogják magukat vallani, de addig ők nem lesznek demokrata szavazók.

Az első demokrata kormányt még nélkülük fog kelleni felállítani. Viszont kell, hogy legyen egy réteg az állampárti véleményvezérek, és a választók között is, akiknek a fejében a fantomkép már most pontosan összeáll, és innentől már nem lesz képes többé a Fideszre voksolni.

Nagyon fontos, hogy őket senki se terelje 2026-ban valami harmadik útra!

A pártállamot akkor fogjuk tudni leváltani, ha mindenki, aki tenni akar egy élhető, modern, európai, fejlődőképes Magyarországért, az vállt vállnak vetve fogja lerakni egy új, demokrata kormány alapjait. Akkor nem csak esélyünk lehet rá, de nem is lesz kérdés a kormányváltás.

A nemzeti minimum, az oldalfüggetlen közös nevező erkölcsileg az emberség, a méltóság és az egyenlőség kell legyenek. Politikai szempontból viszont az, hogy mi mind demokraták vagyunk.

Mi – demokraták – nagyon könnyen felismerjük a fantomrajzról a Fidesz Napját…

A teljhatalmú miniszterelnököt, aki papíron majdnem nincstelen, miközben nem hivatalosan a fél országot birtokolja közvetlenül, vagy közvetve.

Aki, ha az érdeke úgy kívánja, a ped0filok oldalán áll a gyermekek helyett, ám ha ez kiderül, akkor két nőt ránt maga elé golyófogónak és így próbálja ledobni magáról a politikai felelősséget.

A hímsoviniszta utcai harcost, aki retteg a vitától, a kérdésektől, és aki jelenleg a fejlődés, a modernizáció és úgy általában egy élhető Magyarország megteremtésének a legnagyobb akadálya.

Felismerjük a bűnös NER igazi arcát – Orbán Viktort.

Érted.”

(Sermer Ádám/Facebook)

Valódi Hírek