Hatalmasra duzzadt a botrány: Mocskos dolgok derültek ki a ped0filbotrányban érintett Balog Zoltánról

A történtek után is gyerekekkel foglalkozik Orbán volt minisztere.

A ped0filbotrány miatt lemondott államfő még minisztersége idején „mindent megtett” annak érdekében, hogy az egyházi hátterű Erzsébet-táborok semmiben ne szenvedjenek hiányt – írta az mfor.hu.

Balog Zoltán és a gyerekek

Mint ismert, Balog Zoltán református püspök február közepén lemondott ugyan a Magyar Református Egyház zsinati elnöki tisztségéről a kegyelmi ügyben való érintettsége miatt, ugyanakkor

Orbán Viktor korábbi minisztere számos pozíciójához továbbra is görcsösen ragaszkodik.

Balog püspök egyebek mellett továbbra is kuratóriumi tag az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványban, amely gyerekek üdültetésével, táboroztatásával kapcsolatos feladatokat lát el. Az alapítvány alapítói jogainak gyakorlója a Szeged-Csanádi Egyházmegye mellett éppen a Dunamelléki Református Egyházkerület 2021 óta,

ahol Balog Zoltán a püspök.

A püspök továbbra is kuratóriumi tag

A mintegy ötven hektáros Csillebérci Gyermektábor 2021 áprilisában került az egyházi alapítványhoz, amikor Balog Zoltán volt a dunamelléki püspök. Az Erzsébet-táborokat később is gyakran látogatta közösen Balog Zoltán és Novák Katalin. Emlékeztettek, 2021 nyarán a zánkai táborban közösen avatták fel a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamaránt.

A bukott Novák Katalin államfőként is mindig „kiemelten fontosnak tartotta„, hogy ellátogasson a zánkai Erzsébet-táborba, ahol 2022 és 2023 nyarán is megjelent.

Kapcsolódó: Mi történt? Szijjártó Péterék titkolóznak Novák Katalin és Balog Zoltán gyanús utazásáról (+videó)

Tehát Balog Zoltán a történtek ellenére még mindig kuratóriumi tag a gyerekeket üdültető alapítványban, amely a napokban azzal került be a hírekbe, hogy lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet. A tábor tulajdonosa, az Erzsébet Alapítvány a 24.hu-val közölte: a tábor melletti partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik. Azt kizárólagosan a táborozók használhatják, amely – fogalmaztak – „tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát”.

Balog Zoltán elmenekült

Legutóbb az RTL stábja kísérelte meg megszólaltatni a ped0filbotrányban érintett püspököt. Ő a nyilatkozat helyett jobbnak látta, ha a sötét erdőn keresztül menekül el az autójával a helyszínről.

Valódi Hírek