Döbbenetes fotók: A lombok nélküli lombkoronasétány után elkészült Letenyén a víz nélküli uszoda

„Kisebb” hiba csúszott a számításokba.

Végre eljött a nap, és elkészült Letenyén az állami beruházás keretében megépült uszoda, azonban „apró hiba” csúszhatott a számításokba, mert az uszoda medencéit nem tudják feltölteni vízzel. Ehhez fel kellene újítani a kutakat, de erre a városnak nincs pénze.

Már van uszoda, csak víz nincs

Hiába épült meg a letenyei tanuszoda, nem tudják feltölteni a medencéket vízzel, ahhoz ugyanis több száz millió forintot kellene költeni a várost ellátó kutakra – hívta fel a figyelmet az atv.hu.

Farkas Szilárd polgármester a csatornának azt mondta,

nem tudják, honnan szereznek vizet, így az állami beruházásban épült uszoda medencéi egyelőre üresen maradnak.

„Ezeket a kutakat fel kellene újítani, javítani. A berendezéseket cserélni és arra alkalmassá tenni, hogy a hálózatról lehessen a vízvételt a tanuszoda vonatkozásában biztosítani. Ez többszáz millió forintos tétel.

Erre konkrét választ nem kaptunk sem az üzemeltetőtől, sem a kormánytól”

– magyarázta Farkas Szilárd polgármester.

Mit műveltek Lázárék?

A helyi lakosok jelezték, értetlenül állnak az eset előtt, azt mondták, ha már felépítették a tanuszodát, akkor miért nem tudnak hozzá elegendő vizet biztosítani.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumtól kapott tájékoztatás szerint a tervezéskor a szolgáltató úgy nyilatkozott, hogy a hálózat tudja biztosítani a napi 71 köbméter vizet, de azóta kiderült, hogy az ivóvízbázis kapacitása jelentősen csökkent. A minisztérium szerint egyeztetnek a lehetséges megoldásokról a vízművel.

(Letenye Város Önkormányzata/Facebook)

Valódi Hírek