Forrnak az indulatok Újbudán: A fideszes vezetés falazhatott a ped0filoknak

A ped0fíliával gyanúsított újbudai férfi a kerület fideszes vezetése tudtával és engedélyével vállalhatott munkát óvodában.

Megírtuk, hogy azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint arról értesült, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. Kerületi Rendőrkapitánysághoz.

A szülőket a történtekről hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése – közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében Újbuda Önkormányzata.

Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel.

2018-ban indult munkaviszonyának megszüntetésére haladéktanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya megszűnt – tájékoztattak.

Kapcsolódó: Egyre durvább dolgok derülnek ki az újbudai óvodából menesztett ped0fil dolgozóról

Király Nóra is képbe került

A Fidesz-közeli Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítójáról már többször is írtunk, legutóbb Varga Judit exminiszterrel pózolt egy közös fotó erejéig. Szervezete azzal szerszett hírnevet magának, hogy furcsábbnál furcsább ötletekkel rukkol elő. Tavaly például arra kérte a köznevelési intézmények vezetőit, hogy ne szervezzenek farsangi mulatságokat a nagyböjti időszakban.

Kapcsolódó: Kiverte a hisztit a Fidesz-politikus, mert nem akartak aláírni neki az emberek, akikhez becsengetett

A Király Nóra valódi arca elnevezésű Facebook-oldalon a minap az Újbudán történt ped0filbotránnyal kapcsolatban írt bejegyzést, felhívva a figyelmet az előzményekre.

Posztjukat alább idézzük:

„❗️A ped0fíliával gyanúsított újbudai férfi a kerület fideszes vezetése tudtával és engedélyével vállalhatott munkát óvodában, majd amikor panaszt tettek rá a szülők, ők engedték meg, hogy átmenjen egy másik óvodába❗️

Magyar Nemzet 2024. március 3.

»Legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi (…) a Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe.«

2017-ben a fideszes Molnár László felelt alpolgármesterként az óvodákért. A jelenleg is önkormányzati képviselő Molnár külön engedélyével vállalhatott munkát óvodában Gy. Péter.

2018-ban is az ő tudtával került a férfi áthelyezésre egy másik óvodába.

Ekkor a szintén fideszes Király Nóra felelt alpolgármesterként a közbiztonságért, a polgármester kabinetvezető-helyettese pedig az a Szabó László volt, aki ma a Fidesz frakcióvezetője Újbudán.

És még ők dumálnak! 😡”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya ezekben a pillanatokban tart házkutatást Újbuda Önkormányzatánál. Erről a XI. kerület számolt be lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

A nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetőek – részletezték.

A folyamat részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le. Újbuda Önkormányzata természetesen mindenben együttműködik a nyomozóhatóságokkal, és továbbra is biztosítja a transzparens tájékoztatást – fogalmaztak friss közleményükben.

(Király Nóra valódi arca/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek