Sosincs vége? Egyre durvább dolgok derülnek ki az újbudai óvodából menesztett ped0fil dolgozóról

Az előző fideszes városvezetés is érintett lehet.

Leváltották a Gazdagréti Szivárvány Óvoda vezetőjét, miután kiderült, hogy az egyik dolgozót ped0fíliával gyanúsítják. Az ügyben azonban újabb szálak merültek fel.

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek teljeskörű felderítésének, és a gyermekek védelmének érdekében hozott döntéseket Újbuda képviselő-testülete.

Megírtuk, hogy azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint arról értesült, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőr-főkapitánysághoz. A szülőket a történtekről hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése – közölte lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében Újbuda Önkormányzata.

Mint írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről.

Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel,

2018-ban indult munkaviszonyának megszüntetésére haladéktanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya megszűnt.

Szerdán rendkívüli ülést tartottak

A rendkívüli ülést Újbuda polgármestere kezdeményezte, aki elmondta: mélységesen megdöbbentette az eset. Dr. László Imre részletes tájékoztatást adott az óvoda ügyében tett eddigi önkormányzati lépésekről, amit a testület ellenszavazat nélkül elfogadott – írták lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

Úgy vélte azonban, hogy az ilyen ügyek során az első és legfontosabb a gyermekek nyugalmának és egészséges fejlődésének biztosítása. Ezért az óvodában folyamatosan rendelkezésre áll gyermekpszichológus.

Emellett a városvezetés felkérte Herczog Mária gyermekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat.

Az ülésen a képviselők vizsgálóbiztos kinevezéséről döntöttek. Az eljárás idejére a képviselő-testület

az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól,

erre az időszakra az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatóját kérte fel az intézmény vezetésére. Továbbá a testület megbízta a Kulturális és Köznevelési Bizottságot, vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben.

A kormánymédia is írt az esetről, lebuktatva ezzel egy fideszes volt városvezetőt

A kormányszócsőként üzemelő Magyar Nemzet is írt az esetről, ám egészen sajátosan tálalta azt. A lap szerint a ped0fil pedagógiai asszisztens több óvodában is dolgozhatott, mert ezt a fontos pozícióból intézték el neki.

Az Újbudai Önkormányzat szerint ez a közlés azért is meglepő, mert 2017-ben az óvodákért felelős alpolgármester a jelenleg is képviselő Fidesz–KDNP-s Molnár László

külön engedélyével vállalhatott munkát az óvodában Gy. Péter,

majd 2018-ban, amikor az áthelyezés történt, a kerület a fideszes vezetés alatt működött.

A polgármester mellett közvetlenül Király Nóra felelt alpolgármesterként a közbiztonságért, kabinetvezető-helyettesként pedig az a Szabó László volt befolyásos pozícióban, aki ma a Fidesz újbudai frakcióvezetője.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek