Nem hiszed el: A NER-közeli szervezet megtalálta az oktatás legégetőbb problémáját

És a megoldást is tudják.

A Fidesz-közeli Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) hamvazószerda alkalmából arra kéri a köznevelési intézmények vezetőit, hogy

farsangi mulatságokat ne szervezzenek a nagyböjti időszakban.

A Ficsak közleményében emlékeztetett, hogy hamvazószerdával elkezdődött a kereszténység legfontosabb ünnepe, „Jézus kereszthalálára és feltámadására való lelki felkészülés időszaka„.

Azt írták, egyesületükhöz több szülői bejelentés érkezett arról, hogy az óvodai-iskolai farsangi mulatságok időzítése sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, „amikor a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól, és még a kevésbé vallásos emberekben is rossz érzést kelt, amikor farsangi mulatsággal szembesülnek a nagyböjti időszakban„.

Kiemelték, miután a farsangi időszak több hétig tart, megvalósítható és fontos lenne, hogy erre az időszakra tervezzék a köznevelési intézmények a vidám ünnepségeket, a tanév tervezésekor legyenek figyelemmel erre a mozgó dátumra is.

A Fiatal Családosok Klubja ennek érdekében arra kéri a döntéshozó politikusokat, illetve az oktatásirányítást, hogy mindezekre hívja fel az intézmények figyelmét, egyértelműen szabályozza a kérdést, azt, hogy az adott évben mikor lehet farsangi mulatságot szervezni.

„Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje”

— írták a közleményben.

A szervezetet egyébként

egy fideszes politikus, Király Nóra vezeti,

tavaly több tízmillió forintot kaptak Rogán Antal Kabinetirodájától.

(MTI/444.hu)

Valódi Hírek