Azonnali vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere a Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek miatt

Egy névtelen bejelentés alapján értesültek az esetről.

Azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint arról értesült, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőr-főkapitánysághoz. A szülőket a történtekről ma reggel hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése – közölte lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményében Újbuda Önkormányzata.

Mint írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről.

Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel,

2018-ban indult munkaviszonyának megszüntetésére haladéktanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya megszűnt – tudatták.

Kiemelték: a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságának hivatalos tájékoztatása a nyomozás elrendeléséről február 29-én érkezett. Az önkormányzat mindenben támogatja a BRFK munkáját,

közös érdekük, hogy az igazság minél előbb kiderüljön.

A gyanút megalapozó cselekmény(ek)ről egyelőre nem áll az önkormányzat rendelkezésére információ, korábban az érintett pedagógiai asszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett – írták.

„Újbuda Önkormányzata elkötelezett abban, hogy ahogy eddig is, ezután is a legnagyobb érzékenységgel és a leghatározottabban lépjen fel minden, a gyerekeink egészséges fejlődését veszélyeztető tényezővel szemben. A konkrét esettől függetlenül is

dolgozunk azon, hogy megerősítsük intézményeink gyermekbiztonságra vonatkozó szabályait,

jelzőrendszerét és továbbra is a lehető leggyorsabban fogunk reagálni a zéró tolerancia jegyében”

– áll a közleményben.

Valódi Hírek