Mi a jó fenére készül Balog Zoltán? Hiába bukott el, máris elkezdett kavarni

Balog Zoltán hiába bukott el a ped0filbotrány után. Nehezen megy az elengedés.

Balog Zoltán, a ped0filbotrányba belebukott dunamelléki református püspök nem tud leállni. Múlt szombaton igét hirdetett, kedden pedig úgy döntött, hogy elmegy minden egyházmegye lelkészi karához, és a hétvégén találkozik minden gyülekezet főgondnokával is. A parokia.hu oldal arról írt, Balog:

igyekszik fórumot teremteni arra, hogy megbeszéljék a közelmúlt történéseit„.

A püspök elmondta, hogy lelkészi elnöki tisztségről lemondásával azt

az egységet szerette volna megvédeni,

amely „az elmúlt években kialakult” (?) mind a magyarországi, mind pedig a Kárpát-medencei református egyházkerületek között. Hozzátette:

„Isten a külső támadásokat is fel tudja használni arra, hogy bejárjuk lelki utunkat, odataláljunk, ahol a szolgálatunk helye van”.

Ő maga kész bejárni ezt az utat.

Balog Zoltán megszólalt

Megírtuk, hogy Balog március 3-án szombat délután igét hirdetett Szentmártonkátán egy lelkipásztor beiktatásán. Az eset azért is figyelemre méltó, mert Balog püspök lemondását követően nem igazán kívánt a nyilvánosság elé állni, viszont szombaton hosszú beszédet mondott a híveknek, beszédében kiemelt témává emelve a „megbocsátás” kérdéskörét.

Mint ismert, február 16-án, péntek délután benyújtotta lemondását Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház lelkészi zsinatának elnöki posztjáról – közölte a püspök a pénteken délután elmondott zsinati beszédében. Ő a harmadik szereplő, aki lemondani kényszerült a február elején kirobbant ped0filbotrány után.

Novák Katalin és Varga Judit február 10-én, szombaton, közvetlenül egymást követően nyújtották be lemondásukat. A köztársasági elnök a Sándor-palotában elmondott, felvételről sugárzott beszédben intett búcsút államfői tisztségének.

Valódi Hírek