A DK Balog Zoltán azonnali lemondását követeli minden egyházi pozíciójáról

Balog Zoltán, Orbán Viktor lelkésze a jelek szerint bármit megtehet.

Sajtóhírek szerint az elnöki kegyelemmel kiengedett ped0filsegítőtt, K. Endrét a szabadulása után presbiterré választhatta a Bicskei Református Egyházközség. A Balog Zoltán, azaz Orbán Viktor lelkésze által vezetett egyházkerület szerint tehát egy olyan ember, aki megerőszak0lt gyermekeket kényszerített hallgatásra, méltó lehet presbiternek – mutatott rá Vadai Ágnes csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ha ez a hír igaz, akkor K. Endre presbiterként akár gyermekek közelébe is férkőzhetett, végezhetett gyermekszolgálatot, sőt, részt vehetett gyermekek hitoktatásában is – részletezte a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Hozzátette, Balog Zoltán ezek szerint bármit megtehet, akár egy elítélt ped0filsegítőt is visszaküldhet a gyermekek közé az elnöki kegyelem után.

Vadai hangsúlyozta,

a DK Balog Zoltán, Orbán Viktor lelkészének azonnali lemondását követeli

minden egyházi pozíciójáról.

„Elég volt abból, hogy az orbáni ped0filhálózat részeként a Balog vezette református egyházkerület egy ped0filsegítőt mentegetget, és visszaengedheti akár a gyermekek közé is!”

– mondta a DK politikusa.

Mint kiemelte: ha K. Endre valóban presbiter lett a bicskei egyházközségben, arról Balog Zoltánnak minimum tudnia kellett, de ennél is

valószínűbb, hogy ő maga intézte a ped0filsegítő kinevezését.

Következmény, kormányzati elhatárolódás és bocsánatkérés sincs, Balog Zoltán az orbáni ped0filhálózat részeként pedig szabadon folytathatja, amit K. Endre kegyelmének támogatásával elkezdett – fogalmazott Vadai Ágnes.

Megjegyezte, a DK szerint ez az eset is azt bizonyítja, hogy

az orbáni ped0filhálózatot csak az Orbán-rendszerrel együtt lehet felszámolni.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek