Ettől leesik az állad: Kiderült, mennyit keresett Schadl György felesége végrehajtóként

Schadl György neje nem kevés pénzt tett zsebre.

Schadl György felesége, aki Gödöllőn dolgozott végrehajtóként, 2021-ben 100 millió forinttal többet kereshetett, mint a városban tevékenykedő kollégája – írta meg az rtl.hu.

„A végrehajtási ügyek kiosztása elektronikus úton és automatikusan történik a kar által működtetett ügyelosztási programon keresztül”

– áll a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) honlapján.

Az ügykiosztást ennek ellenére évek óta bírálják a végrehajtók, mert úgy érzik, hogy nem ugyanolyan mennyiségű és minőségű ügy jut az országban működő mintegy 200-250 irodára.

A Schadl-ügy vádlottjainak irodái azonban valamiért – egy-két kivételtől eltekintve –

nagyságrendekkel több árbevételt értek el, mint az azonos területen dolgozó végrehajtók.

Nincs magyarázat

Az eltérés részben indokolt lehet. A fő szabály szerint ugyanis a végrehajtást az az iroda végezheti el, amely az adós lakóhelyéhez tartozik. Az országrészek gazdasági és egyéb jellemzői alapján ugyanakkor változó lehet, hogy hány végrehajtási ügy indul, valamint hogy ezek mennyire számítanak „zsírosnak”.

A gazdagabb térségnek számító Budaörs környékén például – ahol egyedül Schadl György, az MBVK korábbi elnöke vitt irodát – értelemszerűen nagyobb eséllyel indulnak és térülnek meg a végrehajtások, mint az ország szegényebb részein.

Arra viszont nincs magyarázat, hogy ha egyazon településen – például Gödöllőn – működik két végrehajtói iroda,

az egyik miért kap „véletlenszerűen” jobban fizető megbízásokat.

Az ügyben a portál kereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát, hogy kiderítsék, álláspontjuk szerint mi okozza a jelentős eltéréseket, de a két szervezet nem reagált.

Schadl György felesége is érintett

Schadlt és feleségét 2021. november 5-én fogták el a ferihegyi repülőtér prémium parkolójához vezető úton.

A rendőrök több millió forintot és két diplomata útlevelet foglaltak le tőlük.

Ezeket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter állíttatta ki Völner Pál kérésére. Később az eljárás során hatalmas vagyont foglaltak le a házaspárnál, aminek részbeni elrejtése miatt emeltek vádat Schadl felesége ellen is.

Megírtuk, hogy az értékekre egészen abszurd magyarázatot adott Schadl felesége. Többek között arról számolt be a bíróságnak, hogy a vádirattal szemben ők nem eltüntetni akarták az ékszereiket és a vagyontárgyaikat, csupán csak

a meghibásodott otthoni széf helyett

egy másikba akarták áthelyezni az értékeket.

Valódi Hírek