Rendkívüli: Lemondott Schadl György

Most jött el a pillanat.

Csütörtökön lemondott a tisztségéről Schadl György és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar teljes elnöksége, így: Lukács Tamás alelnök, Kovássy Szabolcs elnökségi titkár, valamint Jeney Orsolya és Papp Gábor elnökségi tagok is távoznak a tisztségükből.

Az SZTFH (Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága) már megkapta a hivatalos dokumentumot, így a végrehajtói kar új elnökségének megválasztása miatt már intézkedtek a rendkívüli közgyűlés összehívásáról.

Miért kellett távozniuk?

Portálunk is beszámolt arról, hogy Schadl György és társai ellen, valamint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár ellen több bűncselekmény miatt jelenleg is zajlik az eljárás.

A vádirat alapján Schadl összesen 83 millió forint kenőpénz adott át Völnernek. Ezt úgy „jutalmazta” Völner, hogy Schadlnek kedvezően bírálta el a végrehajtói pályázatokat.

Schadl Györgyöt, ha beismeri a bűncselekményt, akkor 10 év börtönbüntetésre, Völner Pált pedig 8 évre ítéli a bíróság, illetve soha többé nem gyakorolhatnak olyan foglalkozást, amely jogi végzettséghez kötődik.

Eddig nem ismerték be, hogy bűnösök,

így ez akár felérhet egy beismerő vallomásként is.

Valódi Hírek