Döntött a kerület: Eltüntetik Balog Zoltán nyomait a budapesti köztérről

Nem nézik tovább.

Döntött a XVI. kerület: Balog Zoltán nevét és a tőle származó idézetet le kell szedetni a Reformátorok teréről! Az önkormányzat testületi ülésen egyhangú döntés született – számolt be Hollai Gábor, a Momentum képviselője.

„A Momentum kerületi szervezete már 2018-ban is tiltakozott az ellen, hogy egy regnáló miniszter szavait kőbe véssék. Az idő (sajnos) minket igazolt. Ezért Tompos Mártonnal, a Momentum alelnökével közösen

leragasztottuk a szoborcsoport közepén lévő Balog-idézetet.

Majd nyílt levélben szólítottuk fel a polgármestert, hogy szedesse le ezt a szégyenfoltot a térről”

– írta Facebook-bejegyzésében Hollai.

Az önkormányzati képviselő felkérte a polgármestert, hogy az indítványt továbbítsa a Reformátorok terét építtető alapítványnak. Emellett egy munkacsoport létrehozását javasolta, amelyben a polgármester, a képviselő-testület frakcióinak képviselői, valamint a kerületi lelkészek foglalnának helyet.

A leszedett idézetek helyett pedig újakat keresnének, amelyek méltóak a köztérhez.

Mint ismert, február 16-án, péntek délután benyújtotta lemondását Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház lelkészi zsinatának elnöki posztjáról – közölte a püspök a pénteken délután elmondott zsinati beszédében. A püspök a harmadik szereplő, aki lemondani kényszerült a nemrég kirobbant ped0filbotrány után.

Novák Katalin és Varga Judit február 10-én, szombaton, közvetlenül egymást követően nyújtották be lemondásukat. A köztársasági elnök a Sándor-palotában elmondott, felvételről sugárzott beszédben intett búcsút államfői tisztségének.

Közvetlenül utána Varga Judit jelezte, hogy EP-listavezetői mandátumáról, parlamenti képviselői pozíciójától és minden más tisztségétől megválik, sőt, a közélettől is visszavonul.

Valódi Hírek