Itt a vége: Most bukott meg egy újabb fideszes politikus

Az eset után feljelentették Cseuz Zsoltot.

Megbukott egy fideszes vezető

A fideszes Cseuz Zsolt alpolgármester lemondása mellett két fideszes önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy kilépnek az idáig Cseuz által vezetett helyi Fidesz-csoportból, és függetlenként folytatják. Így tehát ők a sokadik megbukott fideszes politikusok.

Amint megírtuk, három napja Tiszaföldvár fideszes alpolgármestere és egy, a város által idén januárban díjazott helyi vállalkozó keveredett hangos kocsmai afférba.

A Barcza Borozó szombat esti buliján készült videó jelenleg az interneten tarol. A felvételeken egy több önkormányzati megrendelést kapó vállalkozó, Kiss Ferenc csatak részegen, félmeztelenül Cseuz Zsolt alpolgármester társaságában rugdossa a borozó lelakatolt kapuját.

Miután a hétvégi felvételek nyilvánosságra kerültek, az alpolgármester Herczeg Zsolttal, a Fidesz helyi egyéni országgyűlési képviselőjével egyeztetett a botrányról.

Az alpolgármester végül a Facebookon jelentette be lemondását

Cseuz bejegyzésében lemondott alpolgármesteri tisztségéről, azonban képviselői mandátumát megtartja. Azt írta:

„A hétvégén egy régóta húzódó, folyamatos provokációkkal és fenyegetésekkel teli magánügy következtében hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket.

Még ha közszereplő is vagyok, de belül mégis csak egy ember, egy családfő, egy apa, aki próbálja megvédeni azt, amit az évek kemény munkájával felépített.

Mélységesen megbántam ami történt, de hibáztam.”

A kocsmai botrány igen kellemetlen helyzetbe hozta a helyi Fideszt, hiszen két hete döntöttek arról, hogy kiket indítanak a júniusi önkormányzati választásokon. Herczeg Zsolt a 444.hu-nak elmondta, abban maradtak, hogy saját polgármesterjelöltjük “megfelelő ember hiányában” nem lesz.

A jelenlegi polgármestert, Hegedűs Istvánt sem támogatják, azonban úgy érzi, jól tudnak majd vele együttműködni, ha ismét nyer. Cseuz Zsoltot is indították volna önkormányzati képviselőnek – ezt azonban a következő héten fogják a botrány után újragondolni.

Valódi Hírek