Komoly engedményt tett a MÁV, miután kiderült a felháborítóan magas bérletár

Jelentősen csökkentették az árát.

Nagy volt a felháborodás, miután kiderült, hogy a kerékpárral vonaton ingázók mennyit fizethetnek március 1-től. A MÁV végül meghátrált.

Megszűnnek a régi jegyek és bérletek

Megírtuk, hogy az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV–Volán Csoporttal – jelentette be a közösségi oldalán decemberben Lázár János.

A bérlettípusok mind megszűnnek, kivéve a vármegye- és az országbérlet. Ezeknek két tarifája van: a teljesárú és a diákoknak 90 százalékos kedvezményt biztosító.

A tervek szerint az eddig távolságfüggően 235 forinttól megvásárolható kerékpárjegyek és 1340 forinttól induló bérletek megszűnnek. Helyükbe az utazás hosszától függetlenül egységesen 500 forintba kerülő kerékpárjegy és a 9450 forintos árú kerékpár-országbérlet lépett volna.

A kerékpárosok felháborodtak

A hírre lépett a Magyar Kerékpárosklub, és tárgyaltak az emelés miatt a MÁV-val. Szombaton Facebook-posztban közölték a jó hírt: sikerült megállapodni.

„A felmerült aggályok miatt nyitottak vagyunk a kerékpáros országbérlet árának módosítására 4950 Ft-ra,

azt március 1-jétől a Megrendelő ÉKM-mel egyeztetve így alkalmazzuk”

– jelezte a MÁV.

A siker nem teljes: a kerékpárosklub arról is írt, hogy nem lesz kerékpáros vármegyebérlet. Az 500 forintos árú kerékpárjegy helyett kért 400 forintos jegyárat is elvetették.

Annyit jeleztek azonban, hogy a klub tagjai számára megmarad a 25 százalékos kedvezmény a kerékpárjegyek árából.

(Magyar Kerékpárosklub / Facebook)

Valódi Hírek