Súlyos dolog készül: Lázár János fenekestül felforgathatja a jegy- és bérletrendszert, változnak az árak

Itt a nagy terv de valami hibádzik.

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV–Volán Csoporttaljelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.

Az építési és közlekedési miniszter azt tervezi, hogy 65 év felett és 14 év alatt mindenki ingyen utazhasson Magyarországon. Ezzel minden magyar család a közösségi közlekedés nyertese lenne – jegyezte meg.

A tárcavezető ingyenessé tenné a közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportok, például a fogyatékkal élők számára is, továbbá több segítséget adna a közalkalmazottak, többek között a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához – legalábbis ez áll a közleményben.

Ez mindenesetre azért figyelemre méltó, mert

a Karácsony Gergely vezette főváros már 2022-ben bevezette a 14 éven aluliak ingyenes utazását Budapesten,

akkor a Fidesz élesen bírálta az intézkedést. Ha azonban ez megvalósul, akkor mégis a budapesti intézkedéseket kopírozzák majd.

Megjegyzendő:

a 65 éven felüliek már közel 2 évtizede ingyen utaznak az országos közlekedési hálózaton.

„Többet adni, kevesebbért és sokkal egyszerűbben, mint a Kádár-rendszerből örökölt bonyolult, legalább 65-féle jogcímre épülő, elavult tarifarendszerrel. Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is”

– írta Lázár.

A miniszter a cselekvési programot a kormányülésen mutatta be, előterjesztését december 19-én tárgyalja újra a kormány – tudatta bejegyzésében Lázár.

(Lázár János/Facebook)

Valódi Hírek