Videóval: Megérkezett a svéd miniszterelnök Orbánékhoz, és rögvest közölt valami érdekeset

A svéd miniszterelnök pénteken érkezett a fővárosba, Orbán Viktor fogadta.

Pénteken érkezett Budapestre Ulf Kristersson svéd miniszterelnök. Orbán Viktorék már régóta halogatják az északi ország NATO-csatlakozásának ratifikációját. Magyarország sereghajtó az ügyben.

Nemrég felröppent a hír, hogy az elmúlt pár hétben a svéd és a magyar kormány tárgyalásokat folytatott a hadiipar témakörét érintve. Úgy tűnik, az értesülések igazak voltak.

Megállapodott a két ország kormánya

A svéd delegáció Orbán Viktor és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter társaságában bejelentette, hogy két megállapodás is született, amelyek a Magyar Honvédelmet, pontosabban a Gripenek beszerzését érinti.

Mint közölték,

4 új légi járművel bővül a honvédség eszköztára.

Kapcsolódó: Vége a játéknak: Épp most jelentette be a hátraarcot Orbán

A svéd miniszterelnök is nyilatkozott

Ulf Kristersson közölte, hogy az egyeztetés során szó esett Magyarország soros elnökségéről, az Európai Unió stratégiai napirendjéről, valamint a két ország együttműködéséről a biztonságot és a védelmet érintve.

Mint mondta, a Gripenek Svédország büszkeségei, igazán fontos termékek, amelyeket a NATO-nak adhatnak majd.

Tájékoztatott, hogy jelenleg 180 svéd cég működik Magyarországon. Közölte, több prioritás van, amelyben fejlődni tud a két ország. Ilyenek a gazdaság különböző területei, a versenyképesség, valamint a belső piac – sorolta.

„Mi nem értünk egyet mindenben Magyarországgal, azonban egyben egyetértünk: aktívabban, erősebben kell együttműködnünk azokon a területeken, ahol egyetértés van!”

– fogalmazott Ulf Kristersson.

Orbán Viktor és a svéd miniszterelnök tájékoztatója

(Orbán Viktor/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek