Mi folyik itt? Kitört a belháború Németh Szilárdéknál, lassan felszámolja magát a kettészakadt csepeli Fidesz

Ehhez Csepelen kell élned, hogy elhidd!

A csepeli képviselő-testületben csütörtökön levették a napirendről a Borbély Lénárd polgármester által beterjesztett költségvetési javaslatot.

Ahogy arról beszámoltunk, Budapest XXI. kerületében nagyon durva balhéval indult a 2023-as tavasz: a polgármestert és az alpolgármestert is kizárták a Fideszből. Borbély Lénárd akkor Németh Szilárd leszámolásának esett áldozatul, ám úgy tűnik, az ex-fideszes polgármester nem adja olyan könnyen magát.

Ez azonban a Fidesz és az országos vezetéshez közel álló polgármester pozíciójának elvesztésével is járhat erről tavasszal már beszámoltunk.

Borbély kapcsolata a Fidesszel azóta is ambivalens. Bár kizárta a párt, a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz-frakcióban ül, és arra sem válaszolt, hogy egyeztetett-e a Fidesz felső vezetésével arról, hogy ismét megpályázza a polgármesteri széket.

Borbély, aki 10 éve vezeti Csepelt, ezúttal a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevű kormányközeli ernyőszervezet jelölésével indul az önkormányzati választásokon.

Az sem elképzelhetetlen, hogy az őt ellehetetleníteni próbáló Németh Szilárddal kell majd ringbe szállnia.

Maguk alatt vágják a fát

A Németh Szilárdhoz hű négy fideszes képviselő csütörtökön az ellenzékkel fogott össze A Fidesz-frakció négy szavazata is elég volt ahhoz, hogy a DKMSZPMomentum hat tagjával együtt levetessék a napirendről a költségvetést.

Borbélyék a javaslat benyújtása előtt az ellenzéket és a Fideszt előzetes egyeztetésre is meghívták, amelyre végül az ellenzék képviselői mentek csak el. A csepeli polgármester szerint a költségvetési javaslatba beépítették azokat a kéréseket is, amelyeket az ellenzék feltételül szabott a támogatáshoz.

Ennek ellenére leszavazták.

Ez pedig komoly gondokat vet fel, ugyanis, ha március 15-ig nem lesz a XXI. kerületnek elfogadott költségvetése, több mint 900 millió forintos mínuszba került az önkormányzat. Így

nem lesz forrás 1700 dolgozó béremelésére, a családi támogatások kifizetésére,

bérpótlék fizetésére az egészségügyi dolgozók számára. De az egynapos sebészet megvalósítására sem lesz módjuk.

(Kiemelt képünkön Borbély Lénárd)

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek