Mi történt? Németh Szilárd lépése miatt teljesen megszűnhet a Fidesz hatalma egy fontos kerületben

Kitálalt Németh embere.

Ábel Attila, a csepeli önkormányzat Fideszből kizárt alpolgármestere úgy látja, Németh Szilárd kormánybiztos

a csepeli önkormányzat ellehetetlenítését tűzte ki célul maga elé,

hogy – fogalmazott – „bármi áron előrehozott választást kényszerítsen ki”.

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a Németh Szilárd által vezetett Fidesz-szervezet, hogy az önfeloszlatás után újjáalakultak – számoltunk be róla március végén. Márciusban kiadott közleményük szerint pedig mindenkit felvettek, aki újrajelentkezett.

Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester és Ábel Attila azok között volt, akik ugyan beadták ismételt tagfelvételi kérelmüket, azokat azonban

a választmány elutasította.

Ezzel pedig a rezsibiztos végleg szakított korábbi szövetségeseivel, és

a csepeli önkormányzat teljes Fidesz-frakciója Németh Szilárd felügyelete alá került.

Ábel Attila elmondása szerint olyan szoros a felügyelet, hogy a márciusi testületi ülésen az országgyűlési képviselő személyesen is megjelent, ahol Németh Szilárd az ellenzéki képviselők háta mögül SMS-ekkel, fejrázással és bólogatással vezényelte le a frakció szavazásait.

„Időnként jelbeszéddel is próbálkozott – de az láthatóan nem ment sem neki, sem Bercsik Károly frakcióvezetőnek”

írta Facebook-oldalán Ábel Attila.

Az Ábelhez közel álló, korábban általa is szerkesztett csepelinfo.hu arról írt, hogy a hét elején megtartott legújabb, áprilisi testületi ülésre Németh nem ment el, de

a Fidesz-frakció önállóan is „turbóellenzékként” lépett fel.

A helyi blog beszámolója szerint ugyanis a Fidesz-frakció nem fogadta el a közterületek rendjéről szóló előterjesztést, majd a nyári napközis táboroztatásra is nemet mondott. A lap úgy írt ez „teljes mértékben ellentétben áll a Fidesz országosan és az önkormányzatokban elfogadott családbarát politikájával”.

„Végül csak azért mehetnek a csepeli gyermekek idén napközis táborba a Kis-Duna partjára, mert az előterjesztést a polgármester és az alpolgármesterek mellett a DK, a Momentum, az MSZP képviselői, valamint a független Kovács Dávid és az LMP-s Tóth Sándor is megszavazta”

– írták.

(Ábel Attila/Facebook)

Valódi Hírek