Drámai döntés: 14 év után azonnali hatállyal távozik az ATV műsorvezetője

Somos András a Facebookon közölte a hírt.

Felfüggeszti a televíziós tevékenységét Somos András, az ATV munkatársa, miután azt mondta elő adásban, hogy Kaleta Gábor egykori perui nagykövet nem ped0fil. Az ATV a Telex megkeresésére közölte, hogy elhatárolódik Somos kijelentésétől, valamint fegyelmi eljárást indít a történtek miatt.

Idéztük Somos András bejegyzését:

„Kedves Néző,

Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet.

1995 óta párhozamosan két szakmában próbáltam maximálisat nyújtani. Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem.

A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében.

Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt.

Köszönöm, hogy tagja lehettem az ATV csapatának, 14 év alatt nagy utat tettünk meg együtt. Hálás vagyok azért, hogy kollégáim ezen az úton végig segítettek. A mostani helyzetben nem lehet másképp: a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot.

ATV Magyarország Start

atv.hu”

(Somos András/Facebook)

Valódi Hírek