Ez meg mi? Pintérék támogatásával átadták a világ egyik legdrágább gyrosozóját egy nógrádi faluban

Palóc gasztronómiai bemutatóhelynek álcázták.

Újabb kazári mutyiról hullt le a lepel. A községnek igen jól megy, dőlnek az EU-s források. Így egy „palóc gasztronómiát” bemutató vendéglőt is nyithattak 200 millió forintos állami támogatással, azonban akadt egy kis bökkenő.

A település az utóbbi időkben egyre többször kerül a hírekbe. Amint arról beszámoltunk, a polgármester a fél utcát megvette EU-s pénzből egy nevetséges nevű kamuszervezeten keresztül.

Miközben felépítette a világ legdrágább bölcsődéjét (676 millió forint 12 férőhely!) Kazáron – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, hozzátéve:

a házak vendégmunkások szállásaként működhetnek.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Ez az üres csehó (azaz »PALÓC GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓHELY«) 200 millióba (!) fájt Önöknek. Ennyi pénzt adott a Belügyminisztérium »GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ« programja a »PALÓC GASZTRONÓMIA TURISZTIKAI CÉLÚ BEMUTATÁSÁNAK FEJLESZTÉSÉRE« Kazár község önkormányzatának.

Nos, ebből csak a gazdaságélénkítés és a palóc gasztronómia bemutatása nem jött össze. A »Laska Terasz« fantázianevű műintézmény ugyanis összesen szűk két évig üzemelt, tavaly szeptember óta zárva van. Az oldal posztjait ugyan az elmúlt hetekben letörölték, de a vendégértékelések megmaradtak.

Ezekből kiderült, hogy a palócok leginkább hamburgert, gyrost és pizzát ettek (lehet, hogy ezek palóc ételek?). A beszámolók szerint néha azért lehetett laskát (palóc krumplilángost) is enni…

Az étterem pár napja egy »Hamarosan« felirattal azt sejteti, hogy talán újra kinyit. Gondolom, muszáj úgy tenni, mintha működnének, nehogy visszakérje a pénzt a minisztérium. Bár úgysem fogja, hiszen a polgármester jó fideszes palóc.

Ráadásul Kazáron ez a horribilis drágán épített , ellenben nem is működő gyros-os resti a kisebbik baj. A nagyobbik baj a 650 millióért (!) épített 12 fős (!) bölcsi. Vagy a kamu civil szervezettel kamu »palóc bemutatóhelyre« felvett EU-s 50 millió, amiből munkásszállót épített a polgármester külföldi vendégmunkásoknak…”

A vendégbejegyzéseket >>ITT<< tudod elolvasni.

(Hadházy Ákos / Facebook)

Valódi Hírek