Lehullt a lepel: Vendégmunkás buktatta le az EU-s pénzeket elcsaló polgármestert (+videó)

Vendégmunkások szállásaként működnek a házak.

A polgármester a fél utcát megvette EU-s pénzből egy vicces nevű kamuszervezeten keresztül. Miközben felépítette a világ legdrágább bölcsődéjét (676 millió forint 12 férőhely!) Kazáron – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, hozzátéve:

a házak vendégmunkások szállásaként működhetnek.

„A viccesen tragikus tények:

– A kamu egyesület neve PALÓCFÖLDI CSALÁDOK EGYESÜLETE, ami pont Gecse Ákos polgármester közeli rokonának a nevére került bejegyzésre. Családban maradt…

– Az egyesület összesen 50 millió forintnyi EU-s támogatást vett fel. Ebből 23 milliót kapott a »helyi mesterségek házának« kialakítására. A másik három pályázat csak a »vidékfejlesztési stratégiák megvalósítása« nevet kapta, nincs szó a nyílvános adatbázisban a részletekről. Az egyesület honlapján (https://palocturak.hu/) azonban az egyik házra van utalás – állítólag »turisztika programokat« állítanak ott össze.

– A honlapon van néhány szánalmas kép a »mesterségek házáról« (pár kosár, szalmakalap és köcsög meg két pad), de ottjártamkor ezeknek már semmi jele nem volt és a házon sem utalt semmi felirat a funkcióra. Az ablakokon benézve csak ágyakat láttam, illetve bekopogva találtam ott egy MAGYARUL ALIG BESZÉLŐ (feltehetően ukrán) férfit.

Ő előttem felhívta tolmácsolni egy ismerősét kihangosítva, aki

azt javasolta, hogy Gecse Ákos POLGÁRMESTERNÉL ÉRDEKLŐDJEK, MERT A HÁZ AZ ÖVÉ

(a telekkönyvek szerint ez nem így van, mindhárom ház az egyesület nevén van).

– A helyiek szerint a házakban vendégmunkások laknak. A »mesterségek házában« ezt én is láttam, a másik két házba nem tudtam bemenni, az egyiket most újítják fel. Azonban tény, hogy a »mesterségek háza« előtt egy külföldi MUNKAERŐ KÖLCSÖNZÉSÉVEL FOGLALKOZÓ CÉG AUTÓJA állt (amúgy a cég forgalma egy év alatt egymilliárdról hatmilliárdra nőtt, 2022-ben 700 millió forint hasznot hozott a tulajdonosnak, emellett nyertek 300 milliót egy saját összeszerelő üzem létesítésére a még el sem küldött EU-s támogatásokból, de ez egy másik történet).

– A slusszpoén: a faluban néhány méterrel odébb valóban vannak igényesen rendben tartott és szépen berendezett parasztházak. Mesterségek háza is van, illetve olyan is, ahol bőven lehetne a »turisztikai programokat« szervezni.

Bár a 677 milliós bölcsiből többet lophattak, amit Gecse Ákos polgármester kamuszervezete ezekkel a házakkal csinált, az több, mint pofátlanság,

bűncselekmény is a fentiek szerint.

Nettó költségvetési csalás. A vicc kedvéért

bejelentem az Integritás Hatóságnak és feljelentést is teszek.

Az aranyból, de legalábbis aranyárón épített, kazári bölcsiről itt írtam:
https://www.facebook.com/100044349103240/posts/930596735095288/

„Itt a videó arról, ahogyan egy magyarul alig tudó vendégmunkás (esetleg rokon) lebuktatja az EU-s támogatást elcsaló polgármestert.

50 milliót vett fel »mesterségek házára« és »turisztikai tervezőközpontra«, de vendégmunkások (esetleg rokon) szálláshelyeként használja a pénzből megvett és felújított épületeket.

Mondjuk azt már a 676 milliós (!), 12 férőhelyes (!) bölcsiből is tudtuk, hogy lazán kezeli a pénzeket…”

– írta Hadházy Ákos egy későbbi bejegyzésében, amelyhez egy rendkívül „érdekes” videót is mellékelt.

Videó:

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek