Megszólalt Menczer Tamás: Orbán embere szerint „gyűlöletkeltők”, akik kiállnak a gyermekvédelem mellett (+videó)

Elmentek otthonról.

Orbán évértékelője és a „jó emberek”

Mint megírtuk, Orbán Viktor szombaton megtartotta „nagyívű” évértékelő szónoklatát a Várkert Bazárban. A miniszterelnök először állt a nyilvánosság elé a kegyelmi botrány kitörése óta. A rendezvényt a sajtó teljes kizárásával tartották meg, ám a fideszes prominensek még így sem tudták elkerülni, hogy kínos kérdéseket kapjanak a közelmúltban az egész országot megrázó ped0filbotrányról.

A miniszterelnök beszéde elején Novák Katalin lemondásáról beszélt, de kínosan ügyelt rá, hogy nevét még csak véletlenül se mondja ki. A volt köztársasági elnökre hivatkozva azt monda: „távozása helyes, de nagy veszteség ez a nemzet számára”. A „magyarok elsöprő többsége” nem fogadta el a ped0filbotrányban tett magyarázkodását, ezért „az történt, aminek ebben a helyzetben történnie kellett” – magyarázta Orbán, aki kitért Varga Juditra is, de az ő nevét sem mondta ki, csak mint volt igazságügyi miniszter hivatkozott rá.

„Jó emberek is hoznak rossz döntéseket”

– összegezte Orbán, miért bukott meg a két politikusa, ugyanakkor a miniszterelnök saját felelősségéről egy árva szót sem ejtett.

Orbán Viktor és az ökölvívás

Az „utcai harcos” kormányfő úgy fogalmazott, „hiába vagy Mike Tyson, a politikában mindig csak egy ütésre vagy a padlótól”, majd úgy értékelt: „a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket”, ezért „mindannyiuk nevében” Orbán megköszönte mindkét politikusa távozását.

„Az ökölvívás szabályai ma hasznosabbak a politikában, mint a balett-táncé”

– vázolta Orbán.

„Jobb adni, mint kapni, ezért kell kiütni (sic!) a politikai ellenfeleinket”

– fogalmazott a szélsőjobboldali kormányfő.

Megszólalt a főispán a ped0filbotrányról

Az Index a helyszínen azt kérdezte a fideszes politikusoktól a ped0filbotránnyal összefüggésben, hogy vajon válságban van-e a kormánypárt. A feltett kérdésre beszédes válaszok érkeztek. Sára Botond főispán például habogva adta elő, hogy „dehogy van válsághelyzet, hát már miért lenne válsághelyzet”.

„A jobboldal teszi a dolgát, csinálja tovább!”

– jelentette ki a főispán.

A „gyűlöletkeltők” és a tüntetés

Kapcsolódó: Dobrev Klára 10 pontban reagált a péntek esti tüntetésen elhangzott kérdésekre és követelésekre

De nyilatkozott Menczer Tamás külügyi államtitkár is, aki a pénteki tüntetéssel kapcsolatban kijelentette: akik ezt szervezték, azokat ő nem tartja se függetlennek sem pedig objektívnek.

„EZEK gyakorlatilag baloldali politikai szerepet végző influenszerek vagy akárkik”

– mondta Menczer Tamás, majd azt is elmagyarázta, hogy akik kiálltak a gyermekvédelem és a bicskei gyermekotthon áldozatai mellett, azok – fogalmazott – „a legnagyobb gyűlöletkeltők” (!).

„EZEK az emberek a legnagyobb gyűlöletkeltők, akik politikai szerepet vállalnak”

– ismételte el az államtitkár.

A „gyűlöletkeltők” pénteken megtöltötték a Hősök terét, hogy az áldozatok és a gyermekvédelem mellett demonstráljanak / Forrás: kozutfigyelo.budapestkozut.hu

Kapcsolódó: Utoljára Nagy Imre újratemetésén gyűlt össze ekkora tömeg a Hősök terén – abból rendszerváltás lett

Videó:

Valódi Hírek