Felforrtak az indulatok: Farkasszemet nézett a dühös tömeg a rendőrökkel (+videó)

Áll a bál.

Nem túlzás, hogy az egész országot megmozgatta a pénteki budapesti tüntetés híre. Mint megírtuk, Azahriah, Osváth Zsolt, valamint Pottyondy Edina is ott van a február 16-ai, pénteki tüntetésen Hősök terén, ahol a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal készítőinek, három édesanyának felhívásából várták mindazokat, akik az áldozatok hangját erősítve emelnének szót az elmúlt napok eseményei miatt.

Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is bejelentette lemondását egy súlyos kegyelmi üggyel összefüggésben. Novák tavaly megkegyelmezett a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott a volt intézményvezető kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményeiről.

Varga Judit volt férje, Magyar Péter a napokban borította az asztalt, és közölte: bár marad a jobboldalon, az országban komoly változásokra van szükség, „ha nem akarjuk, hogy a gyermekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel”. A társadalmi nyomás hatására pénteken már a ped0filbotrányba keveredett Balog Zoltán fideszes püspök is bejelentette lemondását.

Mint megírtuk, rengeteg ember érkezett a Hősök terére, hogy demonstráljanak a közelmúltban kirobbant kegyelmi botrány miatt. A beszámolók szerint az Andrássy út teljes hosszában vonultak a tüntetők a Hősök tere irányába, a tér közben pedig csordultig megtelt.

Kapcsolódó: Utoljára Nagy Imre újratemetésén gyűlt össze ekkora tömeg a Hősök terén – abból rendszerváltás lett

„Elegünk van.

Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk”

– írták a szervezők az esemény Facebook-oldalán, ahol már csaknem 50 ezer ember jelezte részvételi szándékát.

A tüntető tömeg elindult a Fidesz-székház elé, ahol már rendőrsorfal várta őket.

„Bűnözőket védtek!”

– mondták a rendőröknek.

A tüntetők jelenleg próbálnak a székházba bejutni, és azt mondják a rendőröknek, hogy ezt az ország biztonsága érdekében tennék.

Videó:

(Mérce/Facebook)

Valódi Hírek