Február 24-én tartja évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc beszédét a közösségi oldalán is lehet majd követni.

Február 24-én tartja meg Gyurcsány Ferenc immáron hagyományossá vált, idén 20. alkalommal megtartandó évértékelő beszédét. Az esemény sajtónyilvános része délelőtt 11 órakor kezdődik a Radisson Blue Béke Hotelben, amelyet élőben lehet majd követni Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán.

Mi történt az elmúlt időszakban?

Ha az Európa-rekorder orbáni infláció nem lenne elég, a napokban egy megdöbbentő kegyelmi botrány ügye kavarta fel a port Magyarországon. Novák Katalin köztársasági elnök tavaly megkegyelmezett a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott a volt intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról.

Lépése saját és Varga Judit volt igazságügyi miniszter bukását okozta. Utóbbi exférje a héten sok fejtörést okozhatott Orbán Viktoréknak. Magyar Péter exneje lemondása óta napi 3-4 Facebook-posztban részletezi az Orbán-rendszer legsötétebb titkait.

Időközben Balog Zoltán egykori miniszter, jelenlegi református püspök neve is felmerült a kegyelmi ügy kapcsán. Bár Balog nem mondott le, a jelek szerint a Magyarországi Református Egyház berkein belül erre egyre nagyobb az igény, több püspök is úgy véli, ez lenne a leghelyesebb megoldás.

A DK aláírásgyűjtésbe kezdett

A DK mindeközben aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy az emberek közvetlenül dönthessenek a leendő köztársasági elnök személyéről. A petíciójuk >>ITT<< írható alá.

A minap a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd–ZÖLDEK bejelentette, február 25-ére közös tüntetést szerveznek a közvetlen köztársaságielnök-választásért.

Valódi Hírek