Betelt a pohár: A DK közérdekű adatigénylést nyújt be, és kiperli a ped0filügy összes iratát

A DK rámutatott egy sor megválaszolatlan kérdésre.

Az egész országot megrázta a bő egy hete kirobbant ped0filügy, amelybe Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is belebukott – emlékeztetett Kálmán Olga csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hiába történtek meg azonban a lemondások, még mindig több a megválaszolatlan kérdés, mint a válasz a kegyelmi döntéssel kapcsolatban – mutatott rá a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

A DK közérdekű adatigénylést nyújt be, és pert indít,

hogy adják ki a kegyelmet előkészítő, és minden, az üggyel kapcsolatos iratot.

Az országnak joga van tudni, hogyan engedhették szabadon a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatójának bűnsegédjét – hangsúlyozta. A párt arra kíváncsi:

  • Ki kérte a kegyelmet?

  • Ki nyomta át Novák Katalinon és Varga Juditon?

  • Ki mozgatja a szálakat a ped0filok védangyalaként a háttérben, akinek Novák Katalin és Varga Judit beáldozása sem volt drága egy ped0filsegítő szabadságáért?

  • Talán egy magasrangú kormánytag, esetleg maga Orbán Viktor használja ped0filmentésre a közhatalmat?

Gondoskodunk róla, hogy ne maradjon ennyiben az ügy, és fény derüljön a teljes igazságra, valamint minden érintett személyére”

– szögezte le Kálmán Olga.

Megjegyezte, a hétvégén Varga Judit exférje, Magyar Péter is világossá tette, hogy az igazi felelősök a háttérben rejtőzködnek, megbújva Novák és Varga háta mögött. A lemondásokkal akarnak pontot tenni az ügy végére, holott még rengeteg a tisztázatlan kérdés. Ezt a Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni! – mondta a párt frakciószóvivője.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek