Mi történt? Lázár János egészen furcsa dolgokat művelt Novák Katalin lemondása után (+fotók)

Óriásit bulizott, miután párttársai belebuktak a ped0filbotrányba.

Lázár János ünnepi hangulatba került

Úgy tűnik, Lázár Jánost nem kimondottan rázták meg a szombati események, amikor Novák Katalin és Varga Judit is lemondani kényszerült pártjának ped0filbotránya miatt. Az építési és közlekedési miniszter két nap hallgatás után végre úgy döntött, a nyilvánosság előtt is megszólal.

„Itt a farsang, áll a (batyus) bál.

Tegnap este több mint 600 szépkorú vendég mulatott a nagy hagyományú makói farsangi bálon. Köszönöm nekik, hogy aktívan részt vesznek a közösségi életben és azt, hogy tapasztalatukkal segítik a város gyarapodását”

– közölte ünnepi hangulatban Facebook-oldalán Lázár János.

Novák Katalin és Varga Judit bukása

Mint ismert, szombat délután egy előre rögzített, az M1-en sugárzott videóban jelentette be lemondását Novák Katalin, a ped0filbotrányba belebukott köztársasági elnök.

Novák lemondásával egy időben Varga Judit is bejelentette távozását a közéletből. A volt igazságügyi miniszter volt az, aki felterjesztette a ped0filbotrányban érintett igazgató ügyét eltussolni próbáló vezetőhelyettes kegyelmi kérvényét. Varga Juditot a Fidesz EP-képviselőjelöltjeként kívánta indítani a kormánypárt. Varga jelöltségéről és országgyűlési képviselői mandátumáról is lemondott.

Figyelemre méltó, hogy Magyar Péter, Varga Judit exférje kemény kritikákkal illette az Orbán Viktor által felépített, hűbéresküre épülő rendszert. Novák Katalin és Varga Judit lemondására reagálva nem fogta vissza magát, úgy osztotta ki a NER-t, ahogy az utóbbi időben kevesen.

Orbán Viktor korábbi minisztere is érintett a ped0filbotrányban

Vasárnap megírtuk, hogy újabb magas rangú fideszes politikus neve került elő a ped0filbotrányban. Kiderült ugyanis, hogy a bicskei gyerekotthon ped0fil igazgatója a bronz érdemkeresztet 2016-ban Novák Katalin tanácsadója, Balog Zoltán akkori miniszter javaslatára kapta meg.

(Lázár János/Facebook)

Valódi Hírek