Tragédia: Hazaküldték az ügyeletről; meghalt a 13 éves Nikoletta

Meghalt egy 13 éves kislány, szülei feljelentést tesznek a történtek miatt.

Tüdőgyulladás miatt veszítették el a szülei a 13 éves Nikolettát: a nagyecsedi kislány a múlt héten lett beteg, háziorvosa influenzára gyanakodott, így azt mondta, otthon lábadozzon.

Szülei kedd reggel a kislány magas láza miatt hívták a rendelőt. Ott azt mondták, ha továbbra is marad a láz, akkor másnap reggel vigyék vissza a háziorvoshoz. Másnap reggel azonban már túl késő volt a kislány számára – részletezték hétfőn este az RTL Híradójában.

Nikoletta légzése összeomlott és meghalt

Szülei szerint az orvosok későn vették észre, hogy nagy a baj. Nikoletta kedd estére már a mellkasát és a hátát fájlalta, így szülei azonnal a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték. Onnan azonban hazaküldték a családot. Pár órával később a kislány v*rt hányt, fájt a szíve, így újra Mátészalkára siettek vele, ezúttal azonban a gyermeksürgősségire.

A szülők elmondása szerint a kórházban nem akarták elhinni, hogy két órával korábban látta orvos a kislányt. Nikolettát mentő vitte Nyíregyházára a kórházba. A kislány az intenzív osztályra került, a légzése azonban összeomlott, és szerda reggelre meghalt.

A szülei feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, mulasztott-e valaki a történtek során.

(via rtl.hu)

Valódi Hírek