Áll a bál: Kíméletlen üzenetet küldött az ismert teológus a pedofil bűnözőket védő Novák Katalinnak

Ezek a gyermekek tovább fognak élni, csak a lelkük egy darabját ölték meg. Perintfalvi Rita reagált.

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sz*xre kényszerítette őket. A két áldozat, Illés Levente és Pop Mert Julián arcukat és nevüket vállalva mesélték el történetüket.

Az igazgatót leváltották, ellene később eljárás indult. A vádirat szerint V. János – aki mellesleg Bicske díszpolgára, valamint a rangos gyermekvédelmi kitüntetés, a Bárczy-díj birtokosa is volt – különböző kedvezmények fejében kényszerítette a gondozására bízott fiúkat. Őt nyolc év szabadságvesztésre ítélték. A helyettesét, akiről kiderült a per során, hogy tudott a molesztálásról, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette.

Így reagált Perintfalvi Rita

Az üggyel kapcsolatban Perintfalvi Rita teológus Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált. Többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztársasági elnököt nem érdekli az áldozatok igazsága, sőt bármikor képes lábbal tiporni azt (!).

Perintfalvi Rita megrázó bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

„🤞LÉLEKGYILK*S az, aki megfosztja az áldozatokat a hősiesen kiharcolt igazságtól!

Mivel én is rengeteg sz*exuálisan bántalmazott gyermeket és serdülőt ismertem meg az elmúlt négy évben, így tudom, hogy min mennek keresztül, ezért ma reggel konkrétan megszakadt a szívem, amikor Pop Mert Julián nyilatkozatát olvastam, amiben Novák Katalin elképesztő döntésére reagált.

Miről van szó? A Bicskei Gyermekotthonban volt néhány rendkívül bátor fiatal, aki beleállt egy szinte reménytelennek tűnő küzdelembe. Mert hittek abban, hogy egyszer győzhet az igazság és elnyerik méltó büntetésüket azok a férfiak, köztük a gyermekotthon igazgatója – V. János, aki nem mellesleg a rangos gyermekvédelmi kitüntetés, a Bárczy-díj birtokosa – és egy másik tanár, akik őket, legalább tíz érintettet, hosszú éveken keresztül

érzelmileg terrorizáltak, sz*exuálisan bántalmaztak és hazugságokra akarták kényszeríteni.

Ez utóbbit a gyermekotthon igazgatóhelyettese követte el, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a ped0fil igazgató ellen tett vallomásukat. Vajon mennyire lehetett nehéz ilyen körülmények között az, hogy az áldozatok igazsága győzedelmeskedjen?

Egyrészt az elkövető egy köztiszteletnek örvendő polgár, Bicske város díszpolgára, másrészt ott van az igazgató helyettese, aki minden erejével, a zsarolás és kényszerítés eszközeivel is őt védi. És ráadásul mindketten – akárcsak Kaleta Gábor annak idején – azzal igyekeznek előnyös bánásmódot szerezni maguknak, hogy jó kereszténynek állítják be magukat.

Vajon mennyire lehetett kemény Gál András, sértett képviselő dolga, aki mindent megtett azért, hogy a vétkesek elnyerjék a méltó büntetésüket? Mivel az ügyvéd úr nekem is önkéntesen segített a saját munkámban és át tudtam vele beszélni az összes egyházi keretek között bántalmazott áldozat ügyét, így tudom, hogy

olyan heroikus harcot vállalt be ezekért a fiatalokért, amire csak igen kevesen képesek.

Ezért van olyan komoly súlya most mondott rendkívül keserű szavainak:

»Innentől kezdve a kiszolgáltatott sértettek évtizedes küzdelmének, valamint a sértetti képviseletnek semmi értelme, ha egy ilyen megtörténhet

És mit reagált most Julián, az a bátor túlélő, aki már annak idején felvállalta, hogy arccal és névvel elmondja bántalmazásuk borzalmas történetét:

»Nehezen felfogható a köztársasági elnök asszony döntése, nem kegyelemre méltó az az ember, aki hosszú éveken át asszisztált egy olyan bűncselekmény-sorozathoz, ami jóvátehetetlen károkat okozott sok emberéletben.

Szégyellje magát!«

A Bicskei Gyermekotthon ügye egy ikonikus jelentőségű ügy. Ami felrázta az egész magyar társadalmat és megmutatta, hogy mi folyik a zárt rendszerű gyermekotthonokban és milyen módon vannak kiszolgáltatva az ott dolgozók kénye-kedvének a kiskorúak. És végre akadt egy elszánt ügyvéd és néhány végtelenül bátor áldozat, akik megvívták reménytelennek tűnő szélmalomharcukat az igazságért.

És győztek!

Novák Katalin pedig ezt rombolta le, mikor szabadon bocsátotta a ped0filt védő bűntársát. És ezzel a tettével megüzente a bicskei és az összes többi gyermekotthonban, sőt a zárt rendszerben – iskolák, nevelőotthonok, internátusok – között nevelkedő gyermekeknek és serdülőknek, hogyha ott őket sze*uálisan bántalmazzák, pszichésen egy életre megtörik, akkor rá, azaz Magyarország köztársasági elnökére, bizony ne számítsanak! Mert őt bizony nem érdekli az áldozatok igazsága! Sőt bármikor képes lábbal tiporni azt!

Na, ezt nevezem én egészen konkrétan: LÉLEKGYILKOSSÁGNAK!

Mert ezek a gyermekek, serdülők tovább fognak élni, csak a lelkük egy darabját ölték meg. És most már nem csupán az elkövetők, hanem az a személy is, aki képes volt egy ilyen bűnözőnek kegyelmet adni!

Fotó: Pop Mert Julián és Novák Katalin.”

(Perinfalvi Rita/Facebook)

Valódi Hírek