Mi a frász folyik itt? Átverés lehetett a nagy béremelés, egy sor dolgozót ejtettek át Pintérék

Árulkodó számok érkeztek.

Rendre beszámolunk a pedagógusbérek körüli felfordulásról. A kormány 32,2 százalékos bérfejlesztést ígért, bár a végrehajtását sokáig halogatta, mert Brüsszel „jóváhagyására” várt.

Pár hete kiderült, hogy a tavaszi egyeztetésekkel ellentétben a pedagógusok fizetése a teljesítményértékelés során akár csökkenhet is. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke – és mások – szerint az Orbán-kormány becsapta a pedagógusokat.

Rövidesen felröppent a hír: nem biztos, hogy az intézményvezetőknek lesz érdemi beleszólásuk az általuk irányított intézményben dolgozó pedagógusok fizetésemelésébe.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) időközben a 2024-es béremelés tényleges mértékéről kezdett információkat gyűjteni.

Ahogy a közösségi oldalukon írták:

„A legtöbben még nem kapták meg a kinevezésüket, de vannak, akik már igen.

Eddig 256-an töltötték ki a kérdőívet, amiben arra vagyunk kiváncsiak, hogy a kormány által ígért béremelést, mindenki megkapta-e.

A válaszolók közel 3/4-ed része csak annyit kapott, amennyi a fokozatához rendelt minimum, tehát

messze nem annyit, amennyit a legutóbbi egyeztetésen ígértek!

Kérjük, mindenki töltse ki a kérdőívet: https://forms.gle/ysqFF6fG8a7iEoccA, hogy adatok birtokában tudjunk a következő egyeztetésen reklamálni!”

A jelek szerint a válaszadók 12,6 százaléka kapott akkora fizetésemelést, amekkorára számított, ám több mint 74 százalék úgy nyilatkozott, hogy

a fokozatához tartozó minimumot kapta csak meg.

Kapcsolódó cikk:

Kegyetlen bosszúval sújtott le a Fidesz-kormány: Jön a megtorlás, listázzák a pedagógusokat Orbánék

Valódi Hírek