Nemzetközi balhé: Bayer Zsolt trágárkodva rohant bele az USA nagykövetébe

Reagált az Orbán-párti publicista.

Bayer Zsolt kormánypárti publicista, a rendkívül igényes kivitelezésű – saját maga által szerkesztett – Bádog blog elnevezésű felületen reagált David Pressman amerikai magyar nagykövet Magyarországgal kapcsolatos kritikáira.

A publicista a tőle megszokható módon most sem finomkodott: kijelentette, hogy aki nem ért egyet a magyar kormány álláspontjával az úgy fog járni, mint most Pressman nagykövet és elődei.

„A magyar külügyminiszter -teljes joggal és okkal- felrótta az Egyesült Államoknak, hogy az milyen alapon minősítget más országokat, milyen jogon avatkozik be bármely más ország belügyeibe.

Erre Pressman nagykövet »visszaugatott«, miszerint ezt ismeri, mert a Kreml szokott így beszélni.

Nos, akkor Mr. Pressman, ezt mi is ismerjük. Már akkor ismertük, amikor nemrégiben maga hazament panaszkodni, hogy nagy mifelénk az »Amerika-ellenesség«”

– írta a publicista.

Bayer Zsolt úgy véli, az Egyesült Államok most pontosan ugyanazt teszi, mint egykor a szovjetek.

„Belepofáznak a világ és abban bármely ország dolgaiba, minősítgetnek, jelentéseket irogatnak, büntetgetnek, szankcionálnak, s ha kedvük szottyan, bárkit visszabombáznak a középkorba, bárhol meggyilkolnak százezreket”

– fogalmazott az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa, aki ezt követően felsorolta az USA vélt vagy valós bűneit.

„Maguk, mint egy hajdani Szovjetunióhoz hasonló, recsegő-ropogó, egyre agresszívebb és utálatosabb és elviselhetetlenebb birodalom, azt képzelik, megtehetnek bármit. Abu Graib és Guantanamo jelzi a maguk elszovjetesedését, Pressman”

– szúrt oda Bayer, aki írása végén rendkívül választékos módon felszólította az amerikai nagykövetet, hogy hallgasson el:

„Úgyhogy ideje kussolni”

– írta dühöngve.

A parázs csörte előzményeként érdemes megjegyezni, hogy az Egyesült Államok immár 50 éve készít jelentést az emberi jogok helyzetéről az ENSZ országaiban. A legfrissebb jelentés pedig rendkívül súlyos aggályokat fogalmazott meg a magyarországi emberi jogok helyzetével kapcsolatban.

Minderre reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „fogalmuk sincs az itteni helyzetről, és ismereteik hiányát nagyképűséggel próbálják elfedni.”

„Hogy jönnek ők ehhez? Hogy jönnek ők ehhez?

Hát álljon már meg a menet! Hogy jönnek ehhez?”

– kelt ki magából Szijjártó idegesen.

(badog.blogstar.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Súlyos csörte: Torkig vannak Orbánékkal, tételesen sorolták fel a kormány bűneit

Rettenetesen felhúzták Szijjártó Pétert, idegesen nekiugrott az USA politikusainak

https://nyugatifeny.hu/2023/03/23/fokozodik-a-balhe-kimeletlenul-nekiment-szijjartonak-az-amerikai-nagykovet

Valódi Hírek