Eldurrant Kövér László agya: Alig tudta türtőztetni magát, annyira felhúzták a svédek

Mutatjuk, miket mondott az északi országról.

Mint ismert, kedden este a török parlament is megszavazta Svédország NATO-csatlakozását, ezzel a magyar Országgyűlés maradt az utolsó, amely nem ratifikálta még az északi ország felvételét.

Korábban lehetett tudni, hogy a magyar és a török kormány egyezteti az álláspontját Svédország NATO-csatlakozásának ügyében, ugyanakkor a törökök köthettek egy különalkut az amerikaiakkal, hogy F-16-os vadászgépeket kapjanak cserébe a jóváhagyásért.

Emellett azt is megígérte a magyar kormány, hogy „nem mi leszünk az utolsók, akik megszavazzák a svédek NATO-csatlakozását”. Ehhez képest most mégis mi lettünk azok, valamint a törökök is felrúgták az Orbánnal kötött háttéralkut, így a magyar diplomácia rendkívül kellemetlen helyzetbe került.

Az elmúlt hónapokban Menczer Tamás akadt ki egy svéd oktatóvideó miatt, amely szerint Magyarországon a demokrácia hanyatlóban van. A film miatt Kövér László dühében kijelentette, hogy „a svéd politikai elit is része a globális maffiának”, ezért nem szabad megszavazni a NATO-csatlakozásukat. Amellett, hogy a Fidesz színe-java tiltakozik a kormányközeli újságírók is beálltak a kórusba. Bencsik András például – magas intelligenciaszintjét bizonyítva – azt mondta:

„jogunk van azt mondani, ti, svédek agyilag sérült idióták vagytok.”

Erről kérdezte az Index Kövér László házelnököt csütörtökön.

Kövér szerint egyáltalán nem kínos, hogy mindenben az ellentéte történt annak, mint amit ígértek, hiszen

„valakinek utolsónak is kell lennie”.

Hosszan fejtegette, hogy nem katonai kérdés a svéd NATO-csatlakozás a magyar parlament számára, hiszen abban nincs vita, hogy egy modern hadsereggel erősödne a szövetség. Ugyanakkor a házelnök szerint az északi ország politikusai nem tisztelik eléggé a magyar kormányt. A házelnök úgy fogalmazott:

„nem vagyunk a csicskásai senkinek. Úgy érzem, súlyos félreértés van a svédek fejében”.

Azt is bizonygatta, hogy „nekünk a törökökkel semmilyen megegyezésünk nincs arra nézve, hogy ki mikor ratifikálja a NATO-bővítést”, mert „a magyar Országgyűlés független”.

A rendkívüli parlamenti ülés kapcsán Kövér úgy fogalmazott:

„az ellenzéki pártok valamelyike – amelyek rendre nem a magyar érdekeket szolgálják – ennek összehívását kezdeményezni fogja, valószínűleg sikertelenül. Egyébként nem érzem úgy, hogy valami sürgetne bennünket, sőt, szerintem rendkívüli helyzet sem állt elő”.

A házelnök elmondta,

ő az egyike azon kormánypárti politikusoknak, akik nem támogatják a svéd NATO-csatlakozást.

„Egyszerűen elég volt abból, hogy a hazánk unatkozó politikusok olcsó játéka legyen, akiknek éppen nem jut eszükbe semmi más, vagy éppen valamiről el akarják terelni a figyelmet, akkor Magyarországba törlik a sáros cipőjüket”

– foglalta össze mondandójának lényegét Kövér László.

Valódi Hírek