Bencsik András tovább fokozza az őrületet: Orbánék újságírója habzó szájjal rontott neki Svédországnak (+videó)

Megint volt Sajtóklub.

Úgy tűnik, Bencsik Andrásnál is végképp elszakadt a cérna Svédország NATO-csatlakozását illetően. A kormánypárti publicista ugyanis kifejtette:

„jogunk van azt mondani, ti svédek agyilag sérült idióták vagytok.”

A „Demokrata” nevet viselő médiatermék főszerkesztője hozzátette: azért sem szabad puskát adni a kezükbe, mert ha elkezdik használni, akkor – fogalmazott – „nem tudjuk, kire fognak lőni”.

Mint ismert, a svéd iskolákban egy olyan oktatófilm került a tananyagba, amely a magyarországi demokrácia helyzetét mutatja be. Emiatt pedig a kormányzó párt arról határozott, nem akarják ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását, ugyanakkor korábban azt állították, a magyar kormány már csak a törökökre vár az ügyben.

Fontos megjegyezni, hogy a svéd kisfilm még 2019-ben készült, ám a kormány valamiért mégis csak most látta „indokoltnak” előásni az anyagot, amelyet jelenleg arra használ fel, hogy megakadályozza a svédek NATO-hoz való csatlakozását.

Kövér László házelnök, a HírTV műsorában a napokban azt közölte: olyan szövetségesre nincsen szükségünk, amely – mondta – „a saját hazájára is köp, nemhogy ránk”. Az ország NATO-csatlakozásáról azt mondta: „nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni”.

Most Bencsik András is kifejtette nézeteit az üggyel kapcsolatban. Úgy látja, még azt is meg kellene gondolni, hogy a svédek egyáltalán tagjai maradjanak-e az Európai Uniónak, mivel „rosszindulatú butasággal legyártottak egy propagandafilmet”.

„Nem szabad beereszteni a svédeket a NATO-ba,

és nagyon meg kéne fontolni, hogy tulajdonképpen mi keresnivalója van egy ilyen ostoba, rosszindulatú, beteg országnak az Európai Unióban?”

– fejtegette Bencsik András a HírTV Sajtóklub című műsorának vasárnap esti adásában.

A főszerkesztő az adásban kijelentette azt is: amennyiben Svédország „lediktatúrázhatja” Magyarországot, akkor

„nekünk pedig jogunk van azt mondani, ti svédek idióták vagytok. Agyilag sérült idióták”.

Bencsik András „nagyívű eszmefuttatása” alább tekinthető meg:

Kapcsolódó:

Kiderült: Hiába ígérte meg sokszor, a Fidesz ismét elgáncsolja a parlamenti szavazást a svéd NATO-csatlakozásról

Felforrt a talaj Orbánék körül: Kőkeményen üzent a svéd riporter a magyar kormány kirohanása után

https://nyugatifeny.hu/2023/09/14/ujabb-elkepeszto-csavar-szijjarto-peter-szembement-novak-katalinnal-ezt-sosem-fogja-megengedni-a-kulugyminiszter

Valódi Hírek