Mi a jó fene történt? 14 éve nem látott erővel egymásnak esett két fideszes nagyhal

Az FTC elnökénél betelt a pohár.

A Mahart-Passnave Kft. felmondta a Ferencvárosi Torna Club (FTC) kézilabdacsapatával kötött szponzorációs szerződést. Ezt Kubatov Gábor, az FTC elnöke, egyben a Fidesz alelnöke jelentette be egy feldúlt posztban.

Kubatov Gábor bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban.

„Meg vagyok döbbenve…

Szerződést bontott a Bényi Szabolcs által vezetett Mahart Passnave Kft. Magyar Kupa-címvédő, tavalyi BL-döntős női kézilabdázóink egyik szponzora.

Mindezt egyoldalúan és – szeretném hangsúlyozni –

teljesen jogellenesen,

arra hivatkozva, hogy a csapat eredményessége a tavaly márciusban 3 évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett…

Ezzel szemben tény az, hogy jobbak lettünk. Azóta Magyar Kupát nyertünk, bekerültünk Európa 4 legjobb csapata közé, vagyis a Bajnokok Ligájában döntőt játszottunk 20 ezer tomboló néző előtt (ez volt a világ egyik legnézettebb kézilabda eseménye).

Idén magabiztosan és hibátlanul vezetjük a magyar bajnokságot a Győr előtt. Ezen felül, bejelentettünk 4 top igazolást, hogy egy-két éven belül BL-t nyerjünk és így mi legyünk a világ legjobb kézilabda csapata!

Ezen tények után a szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív.

Biztosak lehetnek benne, hogy semmit nem engedünk az elveinkből és a megkötött szerződésből és jogi eljárást kezdeményezünk.

A Mahart Passnave döntéshozói igen tájékozatlanok. Ezzel a jogtalan döntésükkel ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését. Döntésükből jól látszik, hogy fogalmuk sincs az eredményeinkről, arról, milyen jó hírét visszük a hazánknak, a fővárosunknak és minden szponzorunknak itthon és külföldön egyaránt.

Láthatóan nincsenek tisztában a sport társadalmi hatásaival.

A Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs, mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről.

Torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel”

– írta.

A Facebook-poszt azonban célt tévesztett. Kedden kiderült, hogy a szerződés felbontására nem más, mint Kubatov párttársa, Lázár János adott utasítást a szerződés felbontására.

A 24.hu megkeresésére a minisztérium közölte:

„Lázár János minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését”.

(Kubatov Gábor / Facebook)

Valódi Hírek