Komoly állást kapott egy ellenzéki polgármestertől a Corvinusról kirúgott oktató

Főtanácsadó lesz.

Tavaly februárban beszámoltunk arról az ügyről, amelynek során a Budapesti Corvinus Egyetem oktatójához, Ádám Zoltánhoz először az egyik hallgatójának édesanyja ment be, hogy engedje a gyerekét vizsgázni annak ellenére is, hogy nem teljesítette a vizsgázáshoz szükséges kritériumokat.

Miután Ádám jelezte neki: ez szabálysértés lenne, így nem tehet kivételt, a nő azzal fenyegette meg, hogy a férje az alapítványba átszervezett egyetem kuratóriumának egyik tagja, így

„nem lenne jó, ha neki kéne beavatkoznia az ügybe”.

Ősszel az egyetem „pontot tett az ügy végére„, és kirúgta az oktatót. Tehát magával az oktatóval számoltak le azért, mert jogkövető magatartást tanúsított.

A Corvinus neves oktatójának kirúgása miatt az egyetemi diákok tüntetést szerveztek, követelve, hogy vonják vissza az intézkedést, ám ez nem történt meg.

Ádám Zoltán ügye most váratlan fordulatot vett: Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületének ellenzéki polgármestere kérte fel főtanácsadónak a volt egyetemi docenst. Ádám, aki eddig

az orbáni populista autokráciát kutatta,

mostantól a polgármesternek adhat tanácsokat.

Baranyi Krisztina Facebookon közzétett posztját változtatás nélkül közöljük az alábbiakban.

„Az új évtől Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott egyetemi docens főtanácsadóként segíti a munkámat.

Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy tudását és tapasztalatát ezentúl Ferencváros hasznosíthatja

Ádám Zoltán Gegesy Ferencet, a kerületet a rendszerváltástól 2010-ig vezető polgármestert váltja ezen a poszton, akinek a segítsége pótolhatatlan volt az elmúlt négy évben.

Köszönök mindent polgármester úr!”

– írta Ferencváros polgármestere.

(Baranyi Krisztina/ Facebook /Nyugati Fény)

Valódi Hírek