Forrnak az indulatok fővárosban: Óriási tüntetést szerveztek a corvinusos botrány miatt az egyetemisták

Az elbocsátott oktató visszavételét követelték.

Mint írtuk, pár hete kirúgták a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóját, Ádám Zoltánt, aki tavasszal

nem volt hajlandó kivételezni egy befolyásos családból jövő hallgatójával,

majd vizsgálatot kezdeményezett a szabályszegés miatt.

A történtek után rövidesen dolgozói fórumot hívtak össze, ahol a munkatársak többször vastapssal jelezték, hogy a kirúgott oktató mellett állnak. Továbbá olyan megjegyzések hangoztak el, mint például „bizalomvesztés történt„, a kirúgás „orwelli feeling„-et idéz, illetve „elviselhetetlen, alpári eljárás” volt az oktató menesztésének folyamata.

Rövidesen megszólalt az egyetem megbízott rektora, Szabó Lajos, aki szerint a történtek után több diákot is zaklatás ért. Hernádi Zsolt Mol-vezérigazgató, aki az átszervezett intézmény kuratóriumának elnöke szintén hasonló történetekről számolt be, saját bevallása szerint lánya is sírt az eset után, pedig nem róla volt szó.

A minap tüntetést szerveztek a hallgatók az egyetem elé, amelyen Ádám Zoltán visszavételét követelték. A Telexnek több megjelent is nyilatkozott, egyikük szerint

a hatalommal való visszaélés példáját láthattuk.

Más úgy fogalmazott: egy átlagos diák a családja befolyása nélkül több száz órát készül arra, hogy egy tantárgyat teljesítsen, így nem igazságos az, ha valakinek lehetősége van a többiektől elkülönítve vizsgázni.

Az egyik demonstráló hangsúlyozta, hogy egy ilyen eset csökkenti az egyetemi diploma értékét. Balogh Zsolt György egyetemi docens megosztotta: sok olyan jelet lát a Corvinus kommunikációjában, amely „maszatolásra” utal. Korábban felmerült, hogy Ádám Zoltán nem küldött tovább néhány kulcsfontosságú e-mailt az ügy kapcsán, ám Balogh is rámutatott, hogy ezzel

nem arányos az intézmény válasza, amely szerint kirúgták az oktatót.

A hallgatók közül többen megjegyezték, hogy az egyetem nem kommunikált nyíltan.

Ádám Zoltán is részt vett a tüntetésen: megtiszteltetésnek érzi, hogy ennyi hallgató és kolléga kiáll érte. Diákjai szerint az elbocsátott oktató órái izgalmasak és érthetőek voltak, ráadásul Ádámhoz bármikor fordulhattak kérdéseikkel.

(Telex/YouTube)

Valódi Hírek