Sokkoló: Be kellett zárnia egy iskolát az Orbánék által ellehetetlenített egyháznak

Magyarország 2024.

A Klebelsberg Központ kedden közölte, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) közgyűlése a gyürei székhelyű, Beregdarócon, Gemzsén, Gulácson és Tiszaszentmártonban működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola megszüntetése mellett döntött.

Amint megírtuk, október közepe óta nincs tanítás a Magyar Evangéliumi Testvérközösség abaújkéri iskolájában.

Az intézmény dolgozói nem kaptak fizetést július óta, mert a fenntartó Magyar Evangéliumi Testvérközösség rendkívül szorult helyzetbe került: Iványi Gábor egyháza hosszú ideje nem kapja meg a nekik járó támogatást, sőt, jelenleg a tartozásaikra hivatkozva semmilyen támogatás nem érkezik be hozzájuk, mert

a NAV elvonja a számláikra érkező összegeket.

Iványi Gáborék egyházának kivéreztetése ismét megtette a hatását. Az abaújkéri mellett a gyürei iskolát is kifejezetten hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű gyerekek számára hozták létre. A fennmaradásért segélykoncertet is rendeztek Szegeden az Új Zsinagógában, hogy a tanárok bérét rendezni tudják. Ám úgy tűnik, ez kevésnek bizonyult, az intézmény nem tudott talpra állni.

A Kisvárdai Tankerületi Központ az oktatást a téli szünet végére megszervezte, így a diákok a a tankerületi fenntartású intézményekben folytathatják tanulmányaikat. Hogy ott fel vannak-e készülve a speciális nevelési igényű gyerekekkel való foglalkozásra, nem derült ki.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek