Nagy a baj: Teljesen leállt a tanítás Iványi Gáborék egyik iskolájában, sorra mondanak fel a tanárok (+videó)

A diákok többsége hátrányos helyzetű gyermek.

Annyi tanár mondott fel, hogy már órát sem tudnak tartani a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) abaújkéri iskolájában, ahol ennek következtében nincs is tanítás péntek óta – hívta fel a figyelmet az RTL Híradó.

Az intézmény dolgozói nem kaptak fizetést július óta, mert a fenntartó Magyar Evangéliumi Testvérközösség rendkívül szorult helyzetbe került: Iványi Gábor egyháza hosszú ideje nem kapja meg a nekik járó támogatást, sőt, jelenleg a tartozásaikra hivatkozva semmilyen támogatás nem érkezik be hozzájuk, mert

a NAV elvonja a számláikra érkező összegeket.

„A mai nap is kaptam már három felmondást, ami nyilván holnaptól lép életbe és a mai nap még az is elhangzott, hogy tömegével felállnak a kollégák”

– mondta a Wesley János Iskola megbízott intézményvezetője, Csengeriné Rékasi Brigitta.

Az abaújkéri iskolába csaknem 40 településről járnak, többnyire hátrányos helyzetű gyerekek. A szülők elmondták, attól félnek, hogy majd máshova kell járatni gyerekeiket. A lelkész szeptember végén jelezte, a MET által működtetett intézményeknél a dolgozók 10 százaléka beadta felmondását, mert alig tudnak fizetést adni a dolgozóiknak.

„Többet foglalkoznak velük, egyesével is több idő van rájuk szánva, mint mondjuk egy másik iskolában.

Jobban ismerik a gyerekeket, minket is, sok mindenben segítséget nyújtanak, támogatnak minket”

– mondta az egyik szülő.

Mint megírtuk, a magyar kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködésével minden eddiginél nagyobb, 175 millió forintos elvonást eszközölt az Oltalom Karitatív Egyesülettel szemben. Iványiék a közelmúltban arról nyilatkoztak, hogy a kormány teljesen ellehetetleníti a szervezetet.

Videó:

Valódi Hírek