Bekövetkezett a tragédia: Meghalt a székelyudvarhelyi diákotthon romjai alól kimenekített lány

17 éves volt.

Megírtuk, hogy december 18-án összedőlt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve – közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU).

Három diákot mentettek ki a romok alól, ketten eszméletüknél voltak, de egyikük állapota válságos. Petres Sándor Hargita megyei prefektus a helyszínen elmondta, hogy őket a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították, közben a tűzoltók folytatták az esetleges további áldozatok keresését a romok alatt.

Kedden újabb szörnyű hír érkezett: meghalt Marosvásárhelyen a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának összeomlásakor megsérült 17 éves tanuló, aki december 18-a óta kómában volt – írja a News.ro.

A 17 éves diáklány a tragédia második halálos áldozata – Sipos Dávid Gábor a helyszínen életét vesztette. Őt decemberben súlyos gerincsérülésekkel szállították kórházba, az intenzív osztályon ápolták, intubálva volt, hemodinamikailag instabil, a beutalásától kezdve kritikus állapotban.

Beszámoltunk róla, hogy az ügyben gondatlanságból okozott emberölés miatt kezdtek nyomozásba. Nem sokkal később letartóztatták a tragédia előidézésével vádolt építési vállalkozót, Sándor Lászlót.

Az ügynek az uh.ro portál járt utána; oknyomozó riportjukból hajmeresztő dolgokra derült fény.

A diákotthon felújítási munkálatainak projektmenedzsere az a Stefan Károly Róbert okleveles építőmérnök volt, akit

szoros kapcsolatok fűznek Kövér László kabinetfőnökéhez, Veress Lászlóhoz.

(via transtelex.ro)

Valódi Hírek