Hajmeresztő: Magyar politikusok háttérembere okozhatta a székelyudvarhelyi tragédiát

Újabb részletek derültek ki.

Amint arról beszámoltunk, december 18-án leomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik fala. A tragédiában egy 17 éves fiú életét vesztette, hárman megsérültek, egy lány súlyosan – őt gerinctöréssel szállították kórházba.

Az ügyben gondatlanságból okozott emberölés miatt kezdtek nyomozásba. Nem sokkal később letartóztatták a tragédia előidézésével vádolt építési vállalkozót, Sándor Lászlót.

Az ügynek az uh.ro portál járt utána, az oknyomozó riportjukból hajmeresztő dolgokra derült fény.

A diákotthon felújítási munkálatainak projektmenedzsere az a Stefan Károly Róbert okleveles építőmérnök volt, akit

szoros kapcsolatok fűznek Kövér László kabinetfőnökéhez, Veress Lászlóhoz.

Veressről néhány éve derült ki, hogy ingatlanokat vásárolt a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány külhoni magyaroknak szánt pénzéből, majd azokat ő vagy Kövér László használta. A vásárlások közt szerepelt egy 240 millió forintos budapesti II. kerületi luxuslakás és egy úszómedencés hatalmas ház is, az Tibódban.

A riport szerint Székelyudvarhelyen, a Tamási Árin Gimnázium diákotthonának felújításánál az érsekségnek és a helyi főesperesnek szinte semmibe nem volt beleszólása, őket kihagyták a döntésekből.

„Egyik forrásom állítja, Stefánból úgy lett projektmenedzser, hogy

a finanszírozó, a magyar kormány azt mondta az érsekségnek: »adjuk a pénzt a felújításhoz, de a mi emberünk, Stefán Karcsi lesz a projektmenedzser«.

Tehát az érsekség nem magától választotta a projektmenedzsert”

– olvasható a cikkben.

Stefán nem válaszolt arra a kérdésre, hogy felelősnek érzi-e magát a tragédiában, de azt nem tagadta, hogy az árok kiásására, – ami végül az épület falának ledőléséhez vezetett – ő adott utasítást.

(Kiemelt kép: MTI / Veres Nándor)

(Uh.ro / Nyugati Fény)

Valódi Hírek